Kæmpesucces for Esbjerg Taekwondo Klub

Jamen, altså .. sikke dog en dag. 

Det var helt vidt.

Man kunne ved allerførste øjekast fra bilen ved ankomsten til området fornemme, at dagen var helt speciel - allerede ved parkeringspladserne startede den første kamp.

Nemlig kampen for at finde en ledig p-plads.

Esbjerg Taekwondo Klub stod lørdag d. 26. februar for det populære “Esbjerg +Cup 2022” stævne, der havde samlet lige i underkanten af 400 taekwondoudøvere både “kæmpere” og “teknikere” der i den grad - efter cirka 2 år uden stævner - tilsyneladende havde sat næsen op efter en uforglemmelig dag.

Og det blev en uforglemmelig dag, så er det sagt - målt på alle parametre.

Man mærkede straks den intense stemning, da man trådte ind i hallerne ved EFI - det summede af liv, det summede af gensynsglæde udøverne imellem, der var dyb koncentration, der var vild glæde, der var høje jubel-brøl, der var skuffelse at mærke.

Mest af alt var der en enorm glæde og lettelse at spore hele vejen igennem på denne dag.

Esbjerg Taekwondo Klub stod på denne dag nemlig for Danmarks største taekwondostævne og der var ikke kun besøgende fra alle dele af Danmark.
Der var saftsuseme også besøg fra Færøerne, Marokko, Sverige, Norge og Malta.

Gået på klingen - da vi talte med f.eks. marokkanerne og malteserne, der var kommet langvejs fra - viste det sig, at alle nu i “flere år havde savnet et godt stævne og havde næsten abstinenser ” og at de derfor bare “måtte komme til Esbjerg” og deltage.

Og det gjorde de så .. alle til hobe.

Der var mennesker overalt - udøvere, dommere, trænere, sekundanter, hjælpere og ikke mindst mange, mange tilskuere. Det er mange år siden, vi har set så stor tilslutning til et dansk stævne og det var både livsbekræftende og en fornøjelse at være vidne til.

Esbjerg Taekwondo Klubs tovholder - manden, der har stået i spidsen for dette stævne i mange år, gik rundt med et kæmpestort smil om læben. OK, han så også lidt stresset ud - men sådan ser man nok ud, når man skal se lidt vigtig ud.

Stævnet var en kæmpestor succes for klubbens utrættelige tovholder Tommy Larsen og hans cirka 40 hjælpere - uden frivillige, intet stævne. Sådan er det og det sætter både Tommy Larsen og hele klubben meget stor pris på.

Esbjerg Taekwondo Klub havde selv udøvere med til stævnet - både “kæmpere” og “teknikere” - og det skal man jo have, når det endda er på hjemmebane og i egen “hule”. Så kan de unge mennesker, der i flere år har trænet hårdt, i praksis kan få lov til at prøve tingene af.

På dagen blev det til 13 medaljer for “kæmperne” fra den arrangerende klub - 6 af guld, 3 af sølv og 4 af bronze.

Oveni hatten fik Kamille Jepsen Frederiksen (kamp) endda “Figtherpokalen”, så dagens høst for kampholdet var ganske tilfredsstillende.

Så jo, kamptrænerne Tina Højbjerg Sørensen, Otto Larsen, Dennis Christensen og Mikkel Andersen havde mere end rigeligt at se til på denne dag, hvor de sprang fra bane til bane for at sekundere alle de unge kæmpere. Man fornemmede jo næsten, hvordan svedperlerne dryppede ned ad ansigterne på dem.

Klubbens 4 deltagende “teknikere” på dagen var også langt fremme i skoene - for teknikerne blev det til 3 medaljer - 2 af guld og 1 af sølv.

Naja Curovac og Heidi Falck Langmack snuppede guld, mens Anne Sophie Dal Eriksen tog sig af sølvmedaljen. Lotte Weltz måtte desværre udgå med en skade - ærgerligt, eftersom hun lige havde gået en fremragende serie. Men sådan er det - selv en træner kan jo få en fiberskade .. .


Klubbens populære formand siden 1987 - Finn Larsen - havde ligeledes et stort smil om læben denne dag. Han var en glad og ovenud tilfreds mand. Han var i øvrigt med til at starte Esbjerg Taekwondo Klub tilbage i 1975 og generelt var det et morsomt og nostalgisk tilbageblik at observere, hvor mange af de tilstedeværende, der har været med i klubben siden den spæde start, der denne dag lagde vejen forbi EFI Hallerne.

For dem alle gælder, at Esbjerg Taekwondo Klub er HJERTEBLOD.

Men altså på denne dag var det på sin vis slet ikke “medaljerne”, der var fokus på - det var det faktum, at der var en enorm lettelse og glæde at spore efter flere års trættende besøg af Mr. Corona.

Se, det i sig selv var jo en kæmpestor sejr !

 
DANMARKS STØRSTE TAEKWONDO-STÆVNE AFHOLDES I ESBJERG 26/2

Dagen nærmer sig med hastige skridt - den længe ventede dag, hvor det atter skal summe af liv og aktivitet omkring EFI Hallerne i Esbjerg.

Den dag, hvor det største taekwondo-stævne i Danmark bliver afholdt.

Den dag, som er lige på trapperne - nemlig lørdag d. 26. februar 2022.

Og en dag, som mange taekwondo-udøvere med længsel har set frem til.

Esbjerg Taekwondo Klub er arrangør af ESBJERG+ CUP stævnet - og tovholder er som vanligt gennemrutinerede Tommy Larsen med sin rutinerede stab af frivillige hjælpere fra den arrangerende klub bag sig ..

Der er tale om et stævne, hvor både “teknikere” - der dyrker TEKNIK, også kaldet Poomsae - samt “kæmperne”, der dyrker disciplinen KAMP, har sat hinanden stævne.
Der forventes flere hundrede deltagere til stævnet, der primært har deltagelse af de meget unge udøvere, der lige skal “snuse lidt til savsmuldet i manegen”.

Eftersom det er et lokalt stævne, vil en del af Esbjerg Taekwondo Klubs helt unge udøvere deltage - her på hjemmebane, hvor trygheden er størst, når nerverne i forvejen måske sidder lidt uden på tøjet.

Udover de unge “kæmpere” vil fire af klubbens “teknikere” også deltage.
Det bliver Lotte Weltz, Heidi Falk Langmack, Anne Sofie Dal Eriksen og den helt unge Naja Curovac.

Esbjerg Taekwondo Klub ser frem til en spændende dag.Med venlig hilsen
ESBJERG TAEKWONDO KLUB
PR/Claus Bjelke, 40270099

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram