Tilbage til 2014

Guld- & Bronzemedalje til Sofie Berggreen i Ungarn

21/10/2014

sofie februar
sofie DSC 2

Esbjerg Taekwondo Klub var på tekniksiden repræsenteret ved landsholdsudøveren Sofie Berggreen Jensen ved det netop afholdte ”Ungarn Åben” – og man må sige, at det gik ganske, ganske godt for Sofie .. :)

I alt havde stævnet deltagelse af ca. 40 andre danske udøvere ved dette store, internationale stævne.

Først på dagen d. 4. Oktober deltog Sofie i synkron med to andre landsholdspiger i en gruppe, hvor der var 6 tilmeldte hold. Sofie og hendes hold blev kun slået af de to danske hold, der skal repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne – så en bronzemedalje må siges at være et meget fornemt resultat .. godt gået af den sympatiske esbjergenser!

Herefter gjaldt det for Sofie "individuelt" at opnå et godt resultat – målsætningen var, at det gerne skulle gå bedre end den 9. plads, som Sofie opnåede ved sidste års deltagelse ..

Sofie skulle ind som nr. 2 ud af de 19, der var tilmeldt i ”individuel” gruppen – og nerverne var på højkant, da en balancefejl bevirkede, at der blev spænding om, hvorvidt præstationen kunne række til at komme med blandt de sidste 8 i selve finalerunden. Puhaaaa .. det gik .. spændingen blev udløst .. Sofie var blandt de sidste 8 deltagere ved dette internationale stævne.

Spændingen var dog ikke ovre endnu, ingenlunde – da hun efter to meget flotte runder lå til at tage en meget flot bronzemedalje, før dagens sidste deltager skulle på gulvet. Sofie og konkurrenten endte med at få samme point for "teknikken" .. men konkurrenten fik 0.03 point mere i "præsentation" .. og dermed gik bronzen til konkurrenten.

Jøsses Kineser .. hvad er 0.03 point .. helt ærligt .. :-)?

Sofie sluttede dermed på en 4. plads, men hun var dog selv yderst tilfreds .. ikke mindst fordi hun ”kun” blev slået af een anden dansk udøver ved dette stævne.

Sofie var dog ikke heeeeelt færdig endnu – da hun skulle ind på gulvet endnu en gang og denne gang gjaldt det ”Freestyle Team Mix”, som er en forholdsvis ny disciplin, der er begyndt at dukke op ved alle stævner.

Lad det være sagt med det samme – det gik rigtigt godt for teamet, der leverede en flot præstation og endte øverst på podiet med en guldmedalje om halsen.

Stævnet i Ungarn var et sandt triumftog for de dygtige danske udøvere, der endte med at vinde titlen ”mest vindende nation” .. det danske landshold havde en rigtig god dag i Ungarn .. :-)

OG .. det havde Sofie Berggreen Jensen fra Esbjerg Taekwondo Klub dermed også!

Et kæmpestort TILLYKKE til Sofie skal lyde her fra!

MVH/ETK-pr