Tilbage til 2014

Copenhagen Open Poomsae 2014

09/09/2014

Untitled

Copenhagen Open Poomsae – 6. Sep. 2014

Nu har Esbjerg Taekwondo Klub jo ikke ligefrem været kendt som andet end en ”kampklub” – lige siden starten for snart 40 år siden – men det er helt befriende, at der er dukket nogle friske, unge medlemmer op, der gør lidt ved ”teknik-delen”. Den tidligere træner Casper Regel, der nu er rejst tilbage til Sjælland, gjorde et kæmpestort stykke arbejde med specielt en lille gruppe piger .. og det er disse piger, der nu er blevet så gode, at de kan deltage i større stævner rundt omkring med ganske gode resultater .. tilmed har klubben endda fået Sofie Berggreen på landsholdet :)

 Det var den nye træner - Peter Nguyen – der skulle af sted til stævnet, som dermed blev hans første. Med sig til Copenhagen Open Poomsae havde han Laura & Cecilie Toby, Nadia Hansen, Lotte Weltz, Selma Ciric og føromtalte Sofie Berggreen.

 Ved stævnet - der i øvrigt var den første af sin slags – var der deltagere fra Nordirland, Sverige, Tyskland, Norge og Danmark. Der var også ”fint besøg”, idet europa- & verdensmesteren Cloe Bruce gav en opvisning og efterfølgende var der dagen derpå arrangeret et to timers seminar for de udøvere, der måtte være interesserede i at høre lidt nærmere om, hvad Cloe Bruce havde at sige og vise.

Dagen startede flot for ETK, da klubben var repræsenteret med et synkronhold - bestående af Sofie Berggreen, Chelina Larsen og Maria Buchardt – der lagde godt ud og endte med at vinde en sølvmedalje .. blot 0.03 point efter holdet, der er udtaget til VM.

I gruppen ”Under 14 – Piger C Klasse” (gult – blåt m. rødt snip) var klubbens yngste deltager Laura Toby med. Der var i alt 9 deltagere i gruppen og Laura skulle blot slå én for at komme i finalen – efter en flot runde gik hun videre som nr. 5 i gruppen. Den efterfølgende runde var stærkt præget af nervøsitet – men efter et flot come-back endte Laura på 6. pladsen. Ganske flot.

I gruppen ”Piger – under 15 år A-Klasse (poom bælte)” deltog Nadia Hansen og Cecilie Toby. De var godt klar over, at det ville blive meget svært at nå finalen, idet denne række var meget stærkt besat – der var f.eks. 4 landsholdsudøvere :). Derudover var begge piger præget af nervøsitet, da det var deres første stævne i denne gruppe. Nadia gik videre til finalen og endte på en 8. plads, mens Cecilie endte på en 9. plads.

I gruppen ”Piger, 15-17 år” havde ETK 3 deltagere .. Selma Ciric, Lotte Weltz og Sofie Berggreen. I denne gruppe var der 17 deltagere – en af dagens største grupper – og gruppen havde deltagelse af ikke færre end 7 udøvere fra bruttolandsholdet, så man kan roligt sige, at der her var tale om hårde odds.

Selma var en af de første på banen, gik en flot første runde, var nervøs og endte på en pæn 12. plads. Den næste på gulvet var Sofie, der gik en flot første runde og kunne se sig videre i finalen som nr. 4, hvorefter hun lavede nogle småfejl i selve finalerunden – men flot at slutte på en 5. plads i dette selskab. Som den sidste i gruppen skulle Lotte på banen og gjorde det ligeledes ganske fint – hun sluttede på en 11. plads.

Dagen lakkede mod enden .. det var en lang dag i hallen .. og den sidste disciplin var ”Freestyle”, hvor Sofie var en del af et team på 5 udøvere.

De lukkede og slukkede med en flot guldmedalje.

Det var også en lang (men god) dag for Peter Nguyen, der denne dag havde fået sin debut som træner. I løbet af dagen har han sikkert gjort sig nogle tanker om, hvad der fremadrettet skal arbejdes med .. hvis man ser frem mod næste stævne i Fredericia d. 4. okt.

Som en lille kuriositet fik holdet også lige hilst på klubbens tidligere træner – Casper Regel – der var dommer ved stævnet. Lidt pudsig hændelse i øvrigt .. :)

Peter Nguyen takkede alle mand .. øhhh .. piger .. for en god indsats på dagen og ser nu med spænding frem mod de udfordringer, der ligger og venter .. lige rundt om hjørnet .. !

MVH/ETK/pr