Tilbage til 2014

5 medaljer ved Talentcup i Rødovre - TEKNIK

22/10/2014

rodovre

Lørdag den 18. Oktober 2014 stillede tekniktræner Henrik Ravn fra Esbjerg Taekwondo Klub op med 6 deltagere ved Talentcup stævnet i Rødovre.

Deltagerne på dagen fra Esbjerg var Selma Ciric, Lotte Weltz, Sofie Berggreen, Nadia Hansen, Cecilie Toby og Peter Nguyen – og de kunne på dagen glæde sig over, at klubbens populære og mangeårige formand Finn Larsen, sammen med sin familie, stod og heppede på sidelinjen .. :-)

Deltagerne fra Esbjerg stillede op i 5 discipliner: Piger mellem 15-17 år, sortbælter individuel, synkron, piger under 15 (både ”individuel” samt synkron) og herrer, 18-30 år individuel.

Talentcup stævnet i Rødovre endte for Esbjerg med 5 medaljer, hvoraf Sofie hentede de 3 af dem i disciplinerne: Individuel, hvor Sofie vandt bronze, freestyle og så endeligt i synkron, hvor Sofie vandt guld i begge discipliner. Den sidste medalje blev vundet af Lotte og Selma - netop også i disciplinen synkron, hvor de vandt sølv.

Foruden dette deltog Nadia og Cecilie også i gruppen, individuel piger, poombælter under 14 år. Nadia og Cecilie gik ganske fine runder, men de måtte desværre på dagen vende hjemad uden medaljer - med en henholdsvis 6. og 5. plads ud af de 7 piger, der var i gruppen.

Med kun ét stævne på bagen som udøver – altså udover dagens stævne – gik Peter imidlertid nogle runder, der var stærkt prægede af nervøsitet og han måtte dermed se sig selv få bundpladsen i gruppen på 7 – egentlig uafgjort pointmæssigt med sjettepladsen, men tabt på ”præsentation”. Her blev han, som en lille kuriositet i øvrigt, desuden slået af Casper Regel - den tidligere tekniktræner i Esbjerg .. :-)

Dagens store klimaks var dog uden tvivl sortbælte pigerne i aldersgruppen 15-17 år. Først på banen af Esbjerg-pigerne var Selma, der skulle på som nummer 4 - og efterfulgt af en pæn runde var hun dér placeret til en 2. plads ud af gruppens 13. Som nummer 7 kom imidlertid Lotte, der uden tvivl gik en flot runde - desværre præget af småfejl, hvilket til sidst måtte forårsage, at hun endte på en 11. plads.  Endeligt var det Sofie, der gik en yderst flot indledende taeguek. Uheldigvis endte hun dog den anden taeguek med en stor balancefejl. Der var dermed spænding til sidste deltager - idét hun stod uafgjort med den sidste deltager efter sin første taeguek.

Det kulminerede dog med en flot - og i den grad velfortjent - bronzemedalje til Sofie, der faktisk kunne have vundet mindst sølv, havde hun ikke lavet den balancefejl .. :-(

Endeligt var der som sagt også synkrongrupperne – hvor Cecilie Toby stillede op med henholdsvis Caroline fra Vejle og Anna fra Samsø  (gennem Vejle Taekwondo Klub). De var imidlertid de eneste i gruppen, og de vendte dermed hjem med guld.

Der skulle dermed ikke meget til, at den anden synkrongruppe havde lidt mere spænding, hvor Sofie stillede op med Chelina Rose Larsen fra Holbæk og Julie Frederiksen fra Skive. Her gik hun mod to fra egen klub: Nemlig Selma og Lotte – og derudover Maria Bendsen fra Vejle – og endeligt tre andre piger fra Rødovre.

Sofie, Chelina og Julie vandt dog med kun 0,4 over Selma, Lotte og Maria, hvorfor det resulterede i guldmedaljer til Sofie og CO – og sølv  til de andre, der dog alligevel endte med at slå pigerne fra Rødovre marginalt.

Det var alt i alt en god dag for Esbjerg Taekwondo Klub, hvor en stor del af deltagerne fik lov at vende hjemad med enten medaljer eller pokaler.

Flot og fint gået af de unge teknikere fra Esbjerg - TILLYKKE med de fine placeringer, piger .. :-)

PR/ETK
(godt indrapporteret af Peter Nguyen - tak for det!)