Tilbage til 2018

Idrætsfester i Musikhuset

07/02/2018

IMG 2963
IMG 2964 IMG 2966

Idrætsfester – Esbjerg Kommune

Det blev da en ganske hyggelig og fornøjelig aften i Musikhuset lørdag d. 2. Februar 2018 , hvor Esbjerg Kommune havde inviteret Esbjerg Kommunes ”voksne” danske-, nordiske-, europæiske- og verdensmestre på besøg. Nemlig. Og de skulle dæleme fejres på behørig vis. Og det blev de så, yes .. :-)

Men for lige at tage tingene i kronologisk rækkefølge, skal det først lige nævnes, at Ugdomsfesten – som blev afholdt d. 19. Januar – iflg træner Heidi Jepsen Frederiksen absolut havde været en fornøjelse at deltage i.

Som Heidi efterfølgende sagde: ”En af de absolut bedste ungdomsfester, jeg har deltaget i”.

Ved Ungdomsfesten, hvor Esbjerg Taekwondo Klub havde tre kæmpere repræsenteret, var der i alt ca. 400 gæster til stede i Musikhuset - og det var det største antal nogensinde ved en Ungdomsfest.

Ved denne meget flotte fest var kommunens 188 mestre blevet fejret, så det battede .. der havde været ”action” og underholdning i lange baner, lækre sandwiches blev serveret i pausen og alle havde en ganske god fest.

Heidi Jepsen Frederiksen fulgte lille Maja Maria Hansen (dansk mester, kamp -41kg) til festen og Maja Maria havde både sine stolte forældre samt sin bedstemor med. Det blev en stor dag .. for den lille pige .. :-)

Ilia Jameian og Ayda Jameian (begge nordiske mestre i kamp) skulle også have været med, men de var begge forhindret – så Maja Maria var den eneste ”aktive” fra Esbjerg Taekwondo Klub ved årets Ungdomsfest og hun havde heldigvis en rigtig god dag.

 

Som indledningsvis nævnt, fandt ”Seniorfesten” sted lørdag d. 2. februar og her tog byens nye borgmester, Jesper Frost Rasmussen, imod som vært for Esbjerg Kommune, der stod for det stort anlagte arrangementet i Musikhuset.

Vores egen ”lokale” TV-speaker og kommentator, Thomas Kristensen, var – som altid fristes man til at sige – en fremragende konferencier og ”bandt” aftenen utroligt godt sammen fra scenen. Det kan han, den gode Thomas .. en lun fyr!

 

Esbjerg Taekwondo Klub havde tre udøvere med til festen og præmieoverrækkelsen ..

 

Sofie Berggreen Jensen, Nordisk Mester og Europamester (tekniske discipliner)

Rikke Bergmann, Dansk & Nordisk Mester (Kamp)

Cecilie Ladefoged, Dansk Mester (Kamp)

 

Ellers var der en hel ”bordfuld” bestående af gæster fra Esbjerg Taekwondo Klub. Formand Finn Larsen og Lone, trænerne Tina Højbjerg Sørensen og Dennis Christensen, Sofies mor, mormor og far, Rikkes mor og far, Cecilies far (mesterfotografen Ivan) og alle havde en ganske god aften, skulle jeg hilse og sige .. :-)

I alt var der ca. 390 gæster til stede i ”Store Sal” under middagen og hvor de ca. 86 mestre blev hædret – og underholdning var der såmænd nok af.

MGK under ledelse af Nicolas Kock og Brian Svendsen, Esbjerg Ensembles blæsere med dansere, Emil Asbjørn Madsen (ham kommer man til at høre om i fremtidige musicals, no  doubt ..), EKKO and The Syrian Roots, de dygtige gymnaster fra Teamgym Jerne IF, Kirstine Bonde og Thomas T., Kickboxing Team Esbjerg (med verdensmesteren Katrine Pedersen i spidsen), Berit Borgs Dansecenter, Rytmisk Workshop fra MGK afdelingen i Esbjerg, Elene Praastrup Nielsen, som vandt Ugeavisens pris ”Årets Talent” (18 årig danser fra det internationalt anerkendte danseakademi i Rotterdam CODARTS), samt nogle medlemmer af Showkoret i Esbjerg ..

Lederprisen gik ganske fortjent til Mai Enghave fra HERMOD (Gymnastik) – der fik prisen for at yde en ekstraordinær stor indsats som idrætsleder i Esbjerg Kommune. Mai kender vi jo lidt til her i klubben .. et STORT tillykke til hende .. :-)

Idrætsprisen gik - ikke overraskende - til ishockeydrengene fra ESBJERG ENERGY efter de to flotte danske mesterskaber i træk. What to say ..? Fair nok .. !

I denne kategori var også pokalmestrene fra Team Esbjerg (damer) samt Ribe Esbjerg HH (herrer) også nominerede ..

Aftenens største bifald tilfaldt uden tvivl det nye medlem af ”Hall of Fame”, der – indtil videre – kun består af en håndfuld esbjergensere i ”klubben for” de ypperste repræsentanter for sporten i Esbjerg. En meget eksklusiv kreds af tidligere top-atleter, der har betydet meget for byen Esbjerg .. både på og udenfor deres respektive sportsarenaer ..

Det nye medlem blev .. ganske fortjent i øvrigt .. fodboldmålmanden Ole Kjær fra EFB og det danske fodboldlandshold.

Hvem husker ikke den legendariske redning, som Ole Kjær havde i slutminutterne på Wembley d. 21. Sep. 1983?

En redning, der betød, at Danmark kvalificerede sig til EM i Frankrig i 1984 ved at slå stormagten England .. endda i løvens egen hule?

Det blev starten på den optur, som vi alle kender kom til sidenhen .. med dynamitholdet, der henrykkede en hel verden ved EM i 1984 og ved VM 1986 i Mexico.

Som en lille parentes kan jeg da fortælle, at jeg personligt var ganske godt tilfreds med Ole Kjær den dag .. jeg var bogstaveligt talt blevet tvunget til at indgå et væddemål med mine fire engelske samarbejdspartnere, der havde inviteret mig ind og se kampen på Wembley. Jeg vædder principielt ALDRIG .. men denne dag i 1983 kunne jeg ikke undslå mig væddemålet. Ved pausen, da Allan Simonsen netop havde scoret til dansk 1-0 føring på straffespark, kom englænderne med alle mulige scenarier og vilde gæt for et slutresultat i engelsk favør.

Jeg nægtede at lave mit tip om ..

Efter kampen fik jeg 2.000 pund stukket i hånden .. og da kursen på daværende tidspunkt lå på ca. 18-20 kroner for et pund, var det jo en hel god forretning .. men gossccchhhh da .. jeg kunne jo også have tabt .. :-)

Og Ole Kjær har da også trukket på smilebåndet af historien .. !

 

Alt i alt var det en ganske god aften i Musikhuset – personligt synes jeg dog (hvis jeg tør sige det ..) at jeg følte mig ”bedre tilpas”, da jeg var med til kåring af mestrene på Tobakken for nogle år siden. På en eller anden måde føltes ”rammerne” mere hyggelige, akustikken var noget bedre .. det var lidt mere intimt og ”elegant”, hvor mærkeligt det end lyder .. og udsynet til scenen var markant bedre, hvilket er logisk nok, da Tobakkens scene er en ”rigtig” scene i den ”rigtige” højde .. i hvert fald kunne man ikke se alt, hvad der foregik oppe på scenen i Musikhusets Store Sal under f.eks. dansen af ”Årets Talent”.. men det er måske bare mig, der er lidt krakilsk .. :-)

Jeg havde også gerne set, at ”Årets Talent” pris var havnet hos Sofie Berggreen – men det er jo en ganske subjektiv vurdering fra min side, da jeg må siges at være inhabil .. :-) 

Jeg KAN BARE ikke forstå, hvorfor udvælgelsespanelet ikke kan se, hvor stor en bedrift Sofie har leveret.

Vi taler om Esbjerg Taekwondo Klub .. en klub, som har over 40 år på bagen og er dybt forankret i byen ESBJERG .. og som for første gang i alle de år har et medlem, der leverer følgende resultater til idrætsbyen ESBJERG:

 

01) For første gang har byen fået en Nordisk Mester i Teknik

02) For første gang har byen fået en EM Medalje i Teknik (bronze i Serbien)

03) For første gang har byen fået en VM medalje i Teknik (bronze i Peru)

04) For første gang har byen fået en EM Guldmedalje i Teknik (2017, Rhodos)

 

Sofie blev indstillet – igen denne gang – efter sin guldmedalje ved EM, men vandt altså heller ikke i år.

 

Når man IKKE vinder titlen som ”Årets Talent” efter DEN formidable præstation, behøver man i min optik fra klubbens side slet ikke indstille fremtidige kandidater .. så er det simpelthen helt andre grunde og kriterier, der ligger til grund for dommerpanelets vurdering af ”Årets Talent”. Længere er den dæleme ikke .. og det er de jo også helt implicit i deres gode ret til ..

Nå, nok om mit sure opstød .. sådan er det bare, når man er en gammel, sær og sur mand .. :-)

ELLERS var det en god aften. Mange tak for indbydelsen til Lone & Finn og mange tak for hyggeligt selskab til jer andre .. det var edderhugme dejligt at se vores tre gode repræsentanter blive hyldet for deres flotte mesterskaber .. endnu en gang TILLYKKE til jer alle!

I er seje, cool og har alle sejret ad helvede til .. klubben er stolte af jer .. !

Til sidst vil jeg lige ønske Sofie Berggreen, der dagen efter skulle hædres for sin DM titel i Aarhus for sin nye klub, alt godt i fremtiden. Det var været en udsøgt FORNØJELSE at ”arbejde” med dig .. hele vejen igennem har du været et stort smil og et dejligt bekendtskab .. og kke een eneste gang har du forsøgt at "promovere" dig selv .. respekt .. og Good Luck fremover .. !

 

Tak for denne gang ..

PR/ETK

Claus Bjelke

claus@bjelke.dk

 

(PS: Vores mesterfotograf Ivan Jacobsen lovede at sende nogle billeder til mig .. får jeg dem, kommer de på hjemmesiden .. :-)