Tilbage til 2016

VM Bronze til Sofie i PERU

01/10/2016

FullSizeRender 8
FullSizeRender 9 FullSizeRender 11 FullSizeRender 12

 

VM BRONZE til Sofie Berggreen ved VM Teknik i Peru !

Unge Sofie Berggreen på blot 19 år har efterhånden prøvet meget i sin korte karriere .. og man må bare igen igen igen lette på hatten.

Den unge, meget ambitiøse og supersympatiske pige fra Esbjerg Taekwondo Klub, som ved sin debut ved EM i Serbien i 2015 fik 2 bronzemedaljer, og ellers siden da er braget igennem ved store, internationale stævner, fik ved VM i Peru natten til lørdag sit livs oplevelse, da hun sammen med sit team var med til at hjembringe en fantastisk VM bronzemedalje til Danmark.

ALLE udøvere drømmer jo om en medalje ved et VM - det siger sig selv - men når det så lykkes, er det en helt utrolig følelse for udøveren. Der bliver grædt, hujet og råbt af glæde og lettelse .. og aldrig før har udøveren følt sig så stolt. 

Det var den følelse, Sofie stod med natten til lørdag. Lykkelig. Stolt. Glad. Nærmest “overlykkelig” .. og i en rus .. At stå dér med en medalje om halsen blandt verdens bedste - og så helt ovre på den anden side af kloden - var en helt ubeskrivelig følelse, skrev hun hjem.

OG der er grund til at være stolt - både på teamets og egne vegne. 

Sofie Berggreen deltog i disciplinen “Team Freestyle” sammen med fire andre, meget dygtige unge danskere, og de blev kun slået af Kina og Vietnam ved dette VM i Peru .. altså lille Danmark som verdens 3. bedste nation .. så er det jo, man pludselig føler sig meget stor .. :-)

Det er en historisk begivenhed for Esbjerg Taekwondo Klub - det er nemlig første gang nogensinde i klubbens over 40 årige historie, at et medlem bliver udtaget til et VM i TEKNIK. Det er dermed selvsagt også klubbens første VM medalje i disciplinen TEKNIK.

Set fra lokalsportens side er dette absolut også en historisk begivenhed. Det er nemlig første gang i det hele taget, at en esbjergenser deltager - og endda vinder medalje - ved et VM i Teknik, så også set i det perspektiv er det en historisk begivenhed :-)

Sofie Berggreen stillede også op individuelt - her sluttede hun i “Top ti” ved VM, hvilket er et meget flot resultat.

Sofie vil - nu, hvor hun alligevel er i landet - tage lidt rundt på egen hånd sammen med nogle venner og opleve det smukke land, før hun kommer hjem til Esbjerg igen.

Vi i klubben er meget stolte over hendes præstation .. og ønsker hende et STORT TILLYKKE.

 

PR/ETK

Claus Bjelke