Tilbage til 2016

Mads Langmack - klubbens første MON sortbæltebærer ..

26/05/2016

image4
image2 image3 image2 2 image1 image3 2

Mads Langmack - klubbens første MON-sortbæltebærer!

Så skete det .. dæleme ..

Esbjerg Taekwondo Klub har eksisteret i over 40 år og har i mange, mange år være kendt – og frygtet – som en decideret kampklub. Det er blevet til masser af medaljer .. både ved OL, EM og andre store turneringer ..

MEN .. vi skulle da helt frem til 2015, før Esbjerg Taekwondo Klub fik sine første internationale medaljer i TEKNIK – da Sofie Berggreen kom hjem med to bronzemedaljer fra EM i Serbien.

OG .. vi skulle helt frem til i dag – altså maj måned 2016 – før klubben rundede en ny milepæl i klubbens historie og fik sin første MON sortbælte-bærer.

Nja .. nu er MON bæltesystemet jo også noget relativt nyt noget .. men alligevel .. :-)?

Første MON-sortbælte fra Esbjerg Taekwondo Klubs børnehold “Tiger Team” blev dermed Mads Langmack, der i sikker og fin stil bestod sin graduering i klublokalerne ved EFI Hallerne onsdag d. 25. maj kl. 17.00.

Hold da op .. så fik vi også prøvet det i klubben .. og et kæmpestort TILLYKKE til Mads, hans forældre og ikke mindst de meget dygtige trænere bag ham ..!

Mads har trænet mega-hårdt over en længere periode og han var meget spændt på forløbet. Han prøvede da også at “pjatte lidt” og virke lidt “overskudsagtig”, da han stod dér og ventede – men man kunne med det blotte øje se, hvordan han dybt koncentreret forsøgte at skjule sin nervøsitet .. og få myrdet nogle af de forbandede sommerfugle, der dansede en samba nede i hans mave .. klart nok .. logisk nok .. hvem ville ikke det .. :-)?

Efter den obligatoriske opvarming sammen med de andre børn fra “Tiger Team”, blev Mads så kaldt frem til det separate rum i dojangen, hvor kun de eksaminerende og gradueringsberettigede trænere fra Esbjerg Taekwondo Klub – klubbens meget dygtige trænere Tina Sørensen og Sabine K. Pedersen – stod helt alene med Mads!

Nå ja, altså udover mig, der allernådigst fik lov til at overvære gradueringen .. men ellers .. niksen biksen .. ingen nysgerrige blikke .. :-)

De spændte og sympatiske forældre og andre interesserede sad eller stod ved lokalets vindue – på den anden side af det forjættede land – og kunne ikke se, hvad der foregik. Vupti .. der blev nemlig rullet ned .. buuuuuuhhhhh, surt show .. de måtte bare vente i spænding .. !

Mads virkede helt på det rene med, hvad han skulle præstere og levere – og gik meget målrettet til værks. Koncentrationen lyste ud af ham, blikket var fast, han fokuserede .. under hans taeguk sparkede han endda flere gange så hårdt til sit bælte, at bæltet efterfølgende ramte ham i ansigtet. Der var ingen slinger i valsen .. no way .. det var en dygtig dreng, der kunne sit kram, der blev eksamineret af Tina Sørensen og Sabine K. Pedersen.

Efter den “fysiske” del blev Mads stillet en masse spørgsmål .. om dette og hint i relation til taekwondo .. ALT blev besvaret korrekt af den blot 7 årige Mads Langmack, der i sikker stil bestod .. også til stor glæde for de stolte trænere .. !

Og nu kan kalde sig klubbens første MON-sortbæltebærer ..

TILLYKKE Mads, flot gået .. !

 

MVH/ETK-pr

Claus Bjelke

 

 

 

BONUS-INFO:

MON-bælte systemet er “Taekwondo for børn” .. her begynder 5-8 årige at gå til taekwondo og læringen sker primært via leg og efter helt specielle metoder, der primært tilgodeser børnenes motorik, fantasi og leg - og således får børnene taekwondosporten ind på livet i en tidlig alder. 

Børnene har deres “eget” bæltesystem (som man også har i den “rigtige verden”) og bliver ca. hver 3. måned gradueret, hvorved de kan nå næste “bæltegrad & -farve”.

Skal man som barn gå hele vejen - fra MON hvidt bælte til MON sortbælte - er der lang vej og de færreste når det, da det sammenlagt er ret mange prøver (ca 10 gradueringer), man skal op til. Da man kun kan komme op hver 2. eller 3. måned, kan der være lange udsigter .. :-)

Når et barn har bestået MON sort bælte og skal til at gå til “rigtig” taekwondo, kan vedkommende begynde ved at graduere til ORANGE bælte hos “de rigtige taekwondoudøvere” .. sagt så’n lidt firkantet .. :-)

En bekendt fra Skive (Tobias Jessen), som jeg var på rejse med til Korea i ca. 2005 - hvor han og det danske hold i øvrigt blev juniorverdensmestre - skrev om emnet “MON” i sin afhandling til 4. dan., hvis man har interesse i at læse meget mere om emnet .. 

 

http://www.taekwondo.dk/files/Forbund/Afhandlinger/Mon-baelte_indlaeringevne.pdf