Tilbage til 2016

2 Guldmedaljer til Sofie Berggreen ved NM TEKNIK

01/02/2016

FullSizeRender3
FullSizeRender 2 IMG 1961 IMG 0480

 

Sofie Berggreen blev dobbelt Nordisk Mester i taekwondo (Teknik)

Esbjerg Taekwondo Klub har ”altid” været en meget kendt og vel nærmest ”frygtet kampklub” .. men man må jo sige, at der i klubben er grøde i disciplinen ”Teknik”, hvor Sofie Berggreen - som er en af mange dygtige unge udøvere i klubben, der seriøst dyrker denne del af taekwondoen - fik hul på bylden sidste år ved at hjemføre  to bronzemedaljer ved EM i Serbien .. i det hele taget klubbens første medaljer ved et EM i disciplinen TEKNIK.

Ved de netop afholdte Nordiske Mesterskaber lørdag d. 30. januar, hvor circa 350 deltagere fra de fem nordiske lande havde sat hinanden stævne i disciplinerne KAMP (ca 200 udøvere) og TEKNIK (ca 150 udøvere), gik det glimrende for kæmperne og teknikudøverne fra Esbjerg Taekwondo Klub.

Igen, fristes man til at sige, med Sofie Berggreen i hovedrollen – idet hun på dagen ganske historisk hjemførte klubbens første nordiske mesterskab i disciplinen TEKNIK .. og hun blev endda dobbelt Nordisk Mester, så det var en ganske ekstraordinær præstation af den unge pige, der jo ved årets første stævne i Lille (Frankrig) i disciplinen ”Team Senior Damer” kun tabte til verdensmestrene fra Vietnam.

I disciplinen ”Team Senior Damer” stillede Sofie Berggreen i øvrigt op sammen med de ligeledes dygtige piger Nicoline Frølich fra Skive Taekwondo Klub og Trine Bantzon fra Nyborg Taekwondo Klub. Det var tilmed faktisk kun deres 2. stævne sammen – ved deres 1. stævne sammen vandt de sølvmedaljer ved stævnet i Frankrig .. J

Resultaterne fra De Nordiske Mesterskaber i Fredericia:

Guld:           Sofie Berggreen Jensen, ”Team Senior Damer” (TEKNIK)

Guld:           Sofie Berggreen Jensen, ”Individuel Freestyle” (TEKNIK)

Sølv:           Ayda Jameian, der var rykket op i tungere vægtklasse (KAMP)

Sølv:           Rikke Bergmann, KAMP

Bronze:       Ilia Jameian, KAMP

Derudover blev det til ganske fine resultater .. idet Sofie Berggreen i ”Individuel Dame Senior” endte på en imponerende 4. plads, Cecilie Toby, der var rykket op i en ny gruppe (”Junior Female 17”), fik en superflot 8. plads i det meget stærke felt bestående af ikke færre end fem landsholdsdeltagere og Nadia Mai Hansen, der deltog ved sit første NM, og endte på en flot 9. plads .. og lige akkurat ikke nåede med i finalerunderne.

Sofie Berggreen viste et meget flot og overbevisende program, da hun vandt NM Guld i disciplinen ”Individuel Freestyle” – masser af indlevelse, spændende tricks, flot taekwondo til spændende musik - og hun håber nu, at hun senere på året bliver udtaget i denne disciplin til at repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne, der finder sted i Peru …

Esbjerg Taekwondo Klubs PR-mand kunne jo passende tage med og passe på de unge mennesker, eftersom han er født og opvokset i Peru ..:-)

Alt i alt en rigtig god dag for Esbjerg Taekwondo Klub ved NM i Fredericia - trænere, udøvere og bestyrelse vil hermed gerne sige mange TAK til de af jer, der tog turen med til Fredericia .. for at heppe, trøste, støtte .. eller hvad der nu var behov for ..!

 

MVH/ETK-pr

Claus Bjelke