Tilbage til 2015

DM 2015 i Odense

02/11/2015

FullSizeRender2
FullSizeRender 10 FullSizeRender 4 FullSizeRender 3 FullSizeRender 5 FullSizeRender 7

5 Guld- & 2 Sølvmedaljer til Esbjerg Taekwondo Klub ved DM 2015

 

Det blev en fin, fin dag for Esbjerg Taekwondo Klub ved DM i Odense – ja, nærmest overvældende fin faktisk – idet både teknikerne og kæmperne gjorde en overordentlig god figur ved de danske mesterskaber 2015.

 

I alt blev det til 5 guld- & 2 sølvmedaljer .. hallelujadadada, hvor det gik .. ☺

 

GULD:

Ilia Jameian, Ayda Jameian, Rikke Bergmann (alle i disciplinen KAMP) samt Sofie Berggreen, der vandt i to tekniske discipliner.

 

Dermed kom alle de tre tilmeldte kæmpere hjem med en guldmedalje om halsen .. en flot præstation, som træner Abbas Jameian var endog meget stolt over. 

 

SØLV:

Sofie Berggreen & Mallthe Husum, der hhv. stillede op i “Freestyle Individuel” og “Rødbælter 15-18 år”.

 

TEKNIK:

Sofie Berggreen stillede på dagen op i fem discipliner – og kom hjem med 2 guld- & 1 sølvmedalje. Disciplinerne “Freestyle Team” samt “Team Synkron”, som hun vandt guld i, var netop de to discipliner, som hun vandt EM Bronze i tidligere på året i Serbien. Sølvmedaljen kom i hus i disciplinen “Freestyle Individuel” .. det var i øvrigt første gang, hun deltog i denne disciplin.

 

En flot præstation var det ligeledes med sølvmedaljen til Malthe Husum, som gik nogle flotte poomsaer .. og i sidste ende blot tabte på de helt små marginaler.

 

For resten af teknik-holdet var det også en ganske flot dag – de præsterede alle godt, omend det på dagen ikke blev til medaljer.

 

KAMP:

For kæmperne bød dagen, som altid fristes man til at sige, på MEGET lang ventetid .. ☹

 

Ayda Jameian brugte sine gode teknikker og vandt sin finalekamp mod en “hjemmebane-kæmper” fra Odense med cifrene 7-2.

 

Rikke Bergmann mødte en høj kæmper fra København og vandt sin finalekamp med 9-5.

 

Ilia Jameian havde egentlig det hele under kontrol i sin finalekamp og førte pænt, men kom til sidst i problemer. Han endte dog med at vinde finalen med cifrene 9-8 efter et godt hovedspark.

 

Heldigvis - som træner Abbas Jameian efterfølgende sagde - så hørte de undervejs i løbet af kampen godt efter, hvad deres træner sagde .. -☺

 

DAGENS KURIOSITET:

Tja .. lad det være sagt med det samme .. der er MEGET stor forskel på attituden, hvis man sammenligner coach Abbas Jameian med navnkundige Michael Døssing, der var leveringsdygtig i spektakulære ytringer og i raseri kunne sparke en skammel “til hjørne”, hvis han ikke var helt tilfreds .. ☺

 

Der var dæleme RO PÅ DRENGEN, når Abbas Jameian sekunderede sine kæmpere. Ikke en mine i hans ansigt fortrak sig. Cool guy. Harmoni. Ro på. Overblik. Han burde være selvskreven på det danske poker-landshold.

 

Sølle fire sekunder var der tilbage af finalekampen mellem Ilia Jameian og hans modstander – og Ilia var bagud på point – da Abbas Jameian så endelig løftede øjenbrynet og trak kortet. 

 

Uuuups .. halløjsa da .. fire sølle sekunder .. ville dommerne på videoen også kunne se, at Ilia havde ramt sin modstander med hovedsparket .. og derfor skulle have point ..?

 

Tiden gik .. “nej, ikke den sekvens af videoen .. den næste” .. kunne man fornemme, at Abbas helt roligt fortalte dommerbordet. De kiggede, de diskuterede, de studerede, de resignerede ..

 

YEP .. coach Abbas Jameian havde ret .. point på tavlen .. sejr til Ilia Jameian .. and game over .. 

 

Det blev meget, meget sent, før de unge mennesker kunne forlade Odense .. men de var glade, tilfredse og sikkert også godt trætte!

 

Det var godt gået af holdet fra Esbjerg Taekwondo Klub, som efterfølgende havde en rigtig god tur hjem vestover til Esbjerg efter en meget lang dag i en godt fyldt “ARENA FYN”, hvor ca. 450 udøvere havde sat hinanden stævne ved DM 2015.

 

MVH/ETK-pr

Claus Bjelke