Tilbage til 2011

Træner- & Ledertur til Berlin

04/04/2011

Tyskland014
Tyskland15 Tyskland16 Tyskland17 Tyskland18

Skærtorsdag d. 21. april kl. 08.00 holdt bussen ved ETK's klubhus - ready for taking off, yepper ..!

Alle sejl fra klubbens side var sat til, for at det skulle blive en rigtig god tur for de ca. 30 trænere/unge hjælpetrænere samt ledere, der af Esbjerg Taekwondo Klub som TAK for en god indsats i det forløbne år var inviteret med på en spændende 4 dages tur til Berlin.

Lad det være sagt med det samme - det BLEV en rigtig god tur. Men hvordan kan det også blive andet? Jeg mener ... vi har jo prøvet det før og vi ved alle, at der er "dømt hygge" og der er masser af substans i de "ryste-sammen-ture", som klubben arrangerer? Hvordan kan det være anderledes, når det er gamle, rutinerede og garvede kræfter, for hvem det simpelthen er HJERTEBLOD, at alle skal have det godt?

Een ting er, at man gerne vil have, at alle "gæsterne" skal have det godt ... noget andet er så, at det faktisk gang på gang også LYKKES ... og det er da fantastisk.. :) og det er lige før, at jeg vil vove den påstand, at det nok kun er i Esbjerg Taekwondo Klub, at den slags kan forekomme og til fulde lykkes på den måde.

Nogle af vi "gamle" kan nok huske den verdensberømte plakat med "Wonderful Copenhagen", der gik verden rundt for mange år siden og som dengang blev lavet for at promovere byen København ... man kunne her se den hjælpsomme, venlige og joviale politibetjent stå ved et fodgængerfelt i København, alt imens han med fløjten i munden og med staven i hånden holdt trafikken tilbage, så andemor kunne få sine små ællinger trygt og sikkert med over på den anden side af gaden.

Nu vil formand Finn Larsen nok ikke brokke sig vildt over sammenligningen med en venlig politibetjent - og at kalde Lone Larsen for andemor er nok også en sandhed med visse modifikationer, men det skal her forstås billedligt og i overført betydning. Hun oser af næstekærlighed over for "de små" og yder sammen med andre af de voksne medlemmer i klubben et kæmpestort stykke uselvisk arbejde. Gæsterne skal nemlig føle sig i trygge hænder og intet bliver overladt til tilfældighederne. ALLE sejl bliver nemlig sat til for at gøre tingene så godt som overhovedet muligt og der er tænkt på alt - og netop derfor går alting i sidste ende op i en højere enhed og ender ALTID med at blive en succes. Respekt .. !

OK .. der var måske lige nogle små RAP og slag over næbbet til "Bjørne-banden", da altid glade og hypermorsomme Theis Overgaard med sine legekammerater Dennis & Jesper Christensen ved afgang fra Esbjerg ankom kl. 08.20 i stedet for kl. 08.00 ... hvalpene havde "vistnok været i byen" aftenen i forvejen ... and shit happens ... og sådan er det jo. Theis havde trods alt vistnok nået at få "pakket lidt" på 3 minutter og han blev da også helt euforisk, da han fandt ud af, at han havde fået både tandbørsten og kreditkortet med .. godt at han havde Jesper til at hjælpe sig denne morgen .. se, det er jo logistik i verdensklasse .. :)

Det blev til en meget, meget hyggelig bustur fra Esbjerg til Berlin - god stemning, rundstykker og kaffe, lidt til ganen og halsen, og der var indkøbt alverdens gode ting af chokolader/marcipanæg af Lone Larsen ... og Heidi Antonsen havde vel 32 kg popcorn liggende i "reserve" på hattehylden, hvis det skulle gå helt galt ... ORK, manner ... der manglede absolut intet på turen ned til Berlin, hvor vi ca. 10 timer senere ankom til det firestjernede Hotel van der Valk - lidt udenfor selve Berlin centrum - og hvor hotellet skulle danne base for opholdet. Et flot hotel med ganske gode forhold, måtte man konstatere.

Man gør vel sin entré yndefuldt ... med et par rullefald ... til stor morskab for de andre gæster, der sikkert tænkte sit ... men det var jo bare "Bjørne-banden", der nu var ankommet til van der Valk.

Efter en dejlig 3-retters menu samme aften blev baren besøgt og/eller man sad rundt omkring på terrasserne i det dejlige vejr og hyggede sig - og der blev sikkert fortalt mange røverhistorier. Det er i hvert fald altid meget interessant at høre om "gamle dage", hvor 80% af det danske landshold bestod af kæmpere fra Esbjerg Taekwondo Klub. Det var vistnok endda "meget livlige busture", de dengang havde, når de var på rejse ... Gosscchhh, manner ... og når de historier så bliver fortalt meget levende og humoristisk af f.eks. en Otto Larsen i topform, ja, så er der gang i historierne og latteren .. :)

Langfredag d. 22. april blev der holdt møde-graduering nogle timer - som man også havde gjort dagen forinden i bussen - og Esbjerg Taekwondo Klub havde arrangeret og betalt for en tur til "Tropical Islands", hvortil bussen kørte ved 11.30-tiden. Det blev en dejlig dag og der var masser af muligheder for at boltre sig i vandet dér eller blot nøjes med at nyde "det tropiske liv" ved at gå rundt og kigge på mange af de interessante ting, der i dette kæmpestore "tropiske område" var at se .. indtil vi skulle hjemad mod hotellet ved 18.30-tiden for at indtage vores aftensmad og ellers nyde aftenen dér.

Dog var der en del af de unge mennesker, der meget gerne ville opleve "Berlin by Night" - og der blev meget fornuftigt af formanden udnævnt nogle "kaptajner", der lige skulle sørge for, at alting i løbet af aftenen gik, som det skulle. Ingen måtte færdes alene derinde i byen, man skulle passe på hinanden, man skulle følges ad hjem osv osv ... så mens halvdelen af bruttotruppen ville opleve "Berlin by Night", blev "de gamle" hjemme og hyggede sig. Jeg har dog vores formand stærkt mistænkt for, at han blev oppe hele natten .. indtil han var heeeeelt overbevist om, at alle de unge mennesker - samt ikke mindst "Bjørne-banden" - var kommet hjem i god behold. Før har han sikkert ikke haft fred i sindet .. og sådan skal en rigtig formand jo også være .. :)

Det var som altid en rigtig dejlig og meget homogen forsamling, der var afsted - der blev hygget og talt sammen på kryds og tværs, unge såvel som ældre hyggede sig, og som altid var der en utrolig god og afslappet stemning og de "bedre halvdele" passede fint ind i det sociale liv, der som altid florerede. Sjovt nok er der også altid en rød tråd i vanerne også på disse ture ... første par til morgenmad var altid Heidi & Ole ... andet par til morgenmad Connie & Claus ...par nummer tre Pia & Tommy efterfulgt af Lone & Finn og Otto ... og sjovt nok var det aldrig liiiige de unge, der var mest friske om morgenen .. njjaahhhh, der må vel være en logisk og plausibel forklaring på det fænomen .. :)

Helt galt var det i hvert fald morgenen efter, at de unge havde oplevet "Berlin by Night" ... gosscchhhh manner ... man trækker på smilebåndet, bare man mindes synet af ligblege Michael Madsen og Peter Thomsen ... nå ja, Lene Bønning har sikkert også set kønnere ud ... men man må da tage hatten af for de unge mennesker, der kom hjem, fik morgenmad med det samme ved 06-tiden, sov i et par timer og derefter var klar til dagens "Sightseeing i Berlin".

Vi havde en meget kompetent og fremragende ekstern guide med ombord i bussen, der fortalte mangt og meget interessant om Berlin. Inderst inde er jeg dog ret sikker på, at nogle af de helt unge mennesker - måske mest Charlie og Michael - ønskede ham hen, hvor peberet groede ... ØV, hvor var han dog irriterende larmende ... den mand, har de sikkert tænkt .. :)

Det var dog høj, høj klasse af de unge mennesker, at de rejste sig op ved det træ, hvor de måske var væltet i løbet af natten. Ingen pjevseri, ingen ævle-bævle fra deres side. Se, det er rigtige ETK'ere, der agerer på den måde.

Det var i øvrigt (for de voksne) en meget interessant sightseeing i Berlin - der jo oser af historie. Der blev også god tid til shopping ... men de fleste af mændene fandt, sikkert helt tilfældigt, en god bar, mens pigerne shoppede og om aftenen gav klubben mad på en meget hyggelig restaurant i Berlin.

Ved hjemkomsten til hotellet fortsatte den gode snak og rundt omkring på værelserne/terrasserne blev der hygget gevaldigt - det er simpelthen så lækkert at være vidne til, at så mange unge mennesker på den måde kan hygge sig sammen - og med hinanden - i fordragelighed. Man fornemmer virkelig, at alle trækker i samme hammel ... man hjælper hinanden, støtter hinanden og hygger sig sammen og der er aldrig et ondt ord mellem nogen ... hvor er det dog lækkert at se og være vidne til den slags veltilpassede unge mennesker, som vi heldigvis har i Esbjerg Taekwondo Klub.

At "Bjørne-banden" så fandt ud af, at undertegnede havde fødselsdag, var jo så blot et ekstra festligt indslag - i hvert fald stod Mads Abel sammen med festlige "Bjørne-banden" ved min terrasse midt om natten og sang fødselsdagssang for mig - jeg er dog ikke helt sikker på, at man fra hotellets reception syntes, at det var en hamrende god idé ... eller for den sags skyld var helt overbeviste om, at de unge mennesker i det daglige "sang i kor" ... og det gør de definitivt heller ikke ... men hyggeligt var det da .. :)

Efter et solidt morgenmåltid søndag d. 24. april var vi klar til hjemturen - vi havde haft nogle forrygende gode dage i Berlin, hvor alt var tilrettelagt på en måde, så vi alle kunne gå "sikkert over fodgængerfeltet". Tillige var vi begunstiget af et fantastisk godt vejr under hele turen, så alle nød virkelig turen. At vi så også havde en rigtig god og erfaren buschauffør i Kurt Hansen, var såmænd bare et ekstra plus. Hjemturen var også ganske hyggelig - og der blev trukket en del gange på smilebåndet, når specielt Brian Andreasen lukkede op for godteposen ... altså ... de kommentarer der kom fra vores næstformand var ret så morsomme ... bare fortællingen om den undulat, som Brian mistede ... og hvor man skulle holde 1 minuts tavshed under undulatens begravelse ... ja, jeg siger ikke mere ... fred være med den undulat ..

TAK til Berlin ... for at tage godt imod os ..

TAK til Esbjerg Taekwondo Klub ... for at arrangere sådan en dejlig tur ..

TAK til de af jer ... der stod bag dette flotte arrangement ..

TAK til alle medrejsende ETK'ere på turen ... og for nogle dejlige dage i godt selskab ..

TAK til "Bjørne-banden" ... for fødselsdagssangen ... men I er heldigvis bedre til taekwondo, end I er til at synge .. :)

Alexandre Dumas skrev bogen "De 3 Musketerer" i tidernes morgen ..

"En for alle og alle for en" - tjahh, det kunne lige så godt have være møntet på Esbjerg Taekwondo Klub.

Sådan er det bare .. TAK.

MVH/Claus Bjelke
pr/ETK