Tilbage til 2011

Esbjerg Taekwondo Klub godkendt som Talentcenter

27/11/2011

Sponsor billede 2

Esbjerg Taekwondo Klub godkendt som TALENTCENTER af Dansk Taekwondo Forbund.

Esbjerg Taekwondo Klub er en meget gammel klub - i øvrigt blandt de allerførste her i Danmark - og er derfor en klub med sjæl og hvor traditionerne holds højt i hævd. Det er ligeledes en klub, hvor der er fokus på de gode, sunde værdier.

I "gamle dage" var Esbjerg Taekwondo Klub en magtfaktor - ikke kun nationalt, men absolut også internationalt. På daværende tidspunkt var Esbjerg Taekwondo Klub 10 år i træk "Danmarks mest vindende klub" ved de danske mesterskaber og havde et hav af fantastiske landsholdskæmpere på kampholdet, der med stor succes turnerede og deltog i store stævner og mesterskaber rundt omkring i Europa og den øvrige verden. Det blev til 20 medaljer ved EM, VM og OL og det antal internationale medaljer kommer andre danske klubber næppe nogensinde i nærheden af.

Sidenhen fulgte nogle magre år, men det lader heldigvis nu til, at klubben er i markant fremgang - efter nogle år med et svingende medlemstal. I skrivende stund er Esbjerg Taekwondo Klub helt oppe på at have 253 medlemmer (registreret hos Dansk Taekwondo Forbund) - omend det reele antal medlemmer nok er circa 225/230 medlemmer.

At klubben i sidste måned kom hjem fra "Scandinavian Open" med pokalen som værende den "Mest vindende klub", vidner også om den sportslige fremgang, som klubben oplever her ved årets udgang i 2011.

Klubben disponerer over 30 medlemmer, der er i besiddelse af det sorte bælte - en hel del af dem endda 4. dan, 5. dan og tilmed 7. dan - man kan dermed roligt slå fast, at der er mange kapable trænere til at undervise de unge mennesker, som sætter endog meget stor pris på at være medlemmer i en klub, der oser af energi, kammeratskab, seriøsitet, ambitioner og hvor der samtidig også er masser af plads til at hygge sig socialt sammen med hinanden. Esbjerg Taekwondo Klub ser gerne, at endnu flere unge mennesker kommer til - og dermed får del i det kammeratskab, der florerer i klubben.

Den HELT store appelsin - der netop er faldet ned i klubbens turban, her hvor året går på hæld - er dog den godkendelse som "TALENTCENTER", der med posten er modtaget fra Dansk Taekwondo Forbund. Godkendelsen fandt sted på et møde i Dansk Taekwondo Forbunds Eliteidrætsudvalg d. 21. november 2011 og er således forankret i organisationen.

I Danmark findes der i forvejen 4 "TaekwondoTalentcentre" - og nu er Esbjerg Taekwondo Klub altså under navnet Esbjerg Taekwondo Team det 5. Talentcenter i Danmark.

Esbjerg Taekwondo Klub er en ambitiøs klub og der bliver lagt mange kræfter i elitearbejdet af ildsjæle, som vil klubben det bedste - ingen nævnt, ingen glemt. Som en del af det store og ambitiøse elitearbejde får klubbens unge kæmpere f.eks. jævnligt besøg af kadet- & juniorlandsholdstræneren, den islandske landstræner samt den danske landstræner Tommy Mortensen, som i øvrigt gæster klubben næste gang d. 7. januar, 2012.

Disse tiltag får klubbens unge kæmpere endda meget ud af - og flere af klubbens helt unge kæmpere er "godt på vej".

Afslutningsvis skal det lige siges, at det logisk nok var en meget stolt og en meget glad formand for Esbjerg Taekwondo Klub, Finn Larsen, der modtog beskeden om godkendelsen af Esbjerg Taekwondo Klub som TALENTCENTER.

MVH/pr/ETK