Tilbage til 2011

DM 2011 i Odense

27/03/2011

IMGP0174
2011 dm 002 small 2011 dm 003 SMALL 2011 dm 004 SMALL 2011 dm 005 SMALL 2011 dm 001 SMALL

6 medaljer til Esbjerg Taekwondo Klub ved DM i Odense.
Ved DM i taekwondo, der blev afholdt lørdag d. 26. marts i Odense Idrætshal, var der desværre 2 af ETK's kæmpere, der ikke havde modstandere. Det er godt nok noget ØV, når man træner så seriøst og hårdt, at man så ikke kommer i kamp.

Det er synd for publikum, det er synd for klubben, det er synd for stævnet generelt og det er ikke mindst allermest synd for de kampberedte kæmpere, det går ud over.

Trænerne Heidi Jepsen, Otto & Jakob Larsen var dog alligevel godt tilfredse efter DM - der blev afholdt under gode forhold i Odense.

Esbjerg Taekwondo Klub tog til DM i Odense med 6 kæmpere og kom hjem til Esbjerg med 6 medaljer - det kan nok ikke gøres meget bedre, hvis man helt nøgternt skal se på det, så vi kipper lige med flaget :)

På toppen af det kom den unge Gorm Lorentzen så endda også hjem med en "Figher-Pokal" til klubben - så der var tilfredse miner at spore i Esbjerg lejren.

Guld: Charlotte Bjelke, Diana Lengyel og Niels Lynghede.
Sølv: Gry Lorentzen og Gorm Lorentzen
Bronze: Cecilie Ladefoged

Gry Lorentzen - ærgerligt var det for den regerende DM mester og NM mester, der på dagen måtte nøjes med en sølvmedalje. Hun tabte finalen med 3-6 og kom aldrig rigtigt i gang. Det var faktisk lidt synd for hende, da hun havde været syg og på dagen stadigvæk havde feber - men godt var det at høre fra den unge kæmper, at hun ikke brugte dette som en undskyldning. Sådan skal det være - man taber, viser sportsmanship og ser så fremad igen ... BASTA ... y finito de la musica!

Næste store opgave for Gry bliver ved Klasse A stævnet i Belgien, hvortil turen går d. 8. april og hvor hun stiller op i Cadet 44-47 kg klassen.

Niels Lynghede - der vandt guld, var på dagen til gengæld helt ovenpå. Han gjorde til punkt og prikke, hvad han fik besked på, han var god til at at omstille sig i løbet af finalekampen og han var rigtig god til at at "læse kampen" og simpelthen tænke taekwondo. Det er en rigtig god egenskab, må man sige! Det var en flot finalekamp af den unge kæmper og han blev helt fortjent Dansk Mester anno 2011.

Gorm Lorentzen - var også i sin semifinale helt flyvende og han vandt 8-0. Der var ingen slinger i valsen. Han viste forrygende overblik, var meget fokuseret, og satte i det hele taget ikke en fod forkert i sin semifinalekamp. Sin finalekamp tabte han dog desværre med cifrene 6-7, efter at have været komfortabelt foran 3-0. Generelt må man dog sige, at han havde en rigtig god dag og havde kampen varet bare et halvt minut længere, er vi ret sikre på, at kampen kunne have fået et andet udfald .. da Gorm sidst i kampen viste en enorm vilje og gnist, men dog ikke liiiiige havde marginalerne med sig.

Om det lige var denne gnist, der gjorde udslaget hos dommerne, skal ikke kunne siges - men Gorm må have lyst MEGET af "fight", eftersom han sidst på dagen modtog "Fighterpokalen" ... meget flot af den unge kæmper. Næste store opgave for Gorm bliver d. 8. april, hvor han sammen med Rasmus Basse Antonsen og Gry deltager ved A-stævnet i Belgien og hvor han stiller op i -33kg klassen.

Cecilie Ladefoged - der på dagen vandt en bronzemedalje, var også godt tilfreds omend en smule skuffet, men det skal man jo være og det er helt forståeligt! Man skal dog liiiiige tænke på, at det er meget begrænset, hvad hun har af erfaring ... men hun kløede bare friskt på og prøvede at finde sin "Indre Tiger" frem, som hun altid gør til træning. Det kan dog være lidt svært, når man i sin semifinalekamp møder den senere vinder og dermed danske mester. Cecilie slap dog fint fra sin semifinalekamp, som hun tabte med cifrene 2-7. Faktisk meget godt klaret af en pige, der som ballast kun har 1 stævne i Talentrækken - og med den sædvanlige iver og seriøse indstiling til sin træning og sin sport skal vi nok komme til at høre mere til Cecilie.

Godt var det generelt også at se, at de unge, sympatiske mennesker hyggede sig på kryds og tværs i fællesskabets hellige navn - der blev støttet og hjulpet, der blev hujet, skreget og heppet. Som altid, fristes man til at sige, så var det en god og stor delegation, der var taget afsted fra Esbjerg ... der blev hygget, spist morgenmad og talt sammen. Der blev sikkert også fortalt nogle gode løgnhistorier fra dengang, hvor farfar var ung ... :).

Kæmpere der ikke var kvalificeret til DM - som f.eks. Basse - var også med for at vise og give deres støtte. Helt ærligt, det tager man da hatten af for!

Kæmpere som var kvalificeret men som ikke skulle i kamp - som Diana Lengyel og Charlotte Bjelke - gik rundt og hyggede sig og kunne lige så godt få det bedste ud af dagen.

I det hele taget var det også godt at se den forældreopbakning, der var. Det ER da et privilegium for en klub at have en så stor, hjælpsom og entusiastisk gruppe af forældre, der på den måde støtter op omkring ungerne og klubben. TAK til allesammen.

Der er meget "grøde" i ungdomsafdelingen og ikke mindst på kampholdet hos Esbjerg Taekwondo Klub - der er mange unge kæmpere på vej - så mon ikke vi ved næste DM er en meget stor flok, der kommer afsted ... det bliver der i hvert fald satset på?

Alt i alt en ganske god dag for Esbjerg Taekwondo Klub ved DM 2011 i Odense.

MVH/
pr/ETK

 

(ps: At billederne ikke er specielt gode, skyldes det faktum, at billederne skal "formindskes meget" .. for i det hele taget at kunne lægges ind (?). Kan vi gøre noget ved det i IT afdelingen?)