Tilbage til 2011

Charlotte Bjelke rejser fra ETK

30/09/2011

ETK Charlotte Bjelke 1 small
ETK Charlotte Bjelke 2 ETK 18 VM plakat Charlotte Bjelke ETK 28 DSC40 2011 tobakken 2

PRESSEMEDDELELSE

Landsholdskæmperen Charlotte Paik Bjelke fra Esbjerg Taekwondo Klub ringede nærmest grådkvalt til klubbens formand Finn Larsen og meddelte, at hun desværre så sig nødsaget til at forlade sin hjerteklub i Esbjerg. Charlotte har nu i 9 år trænet sammen med eliten i Jylland hos Elite Vest i Aarhus og forlod fysisk Esbjerg for 4 år siden til fordel for Aarhus - primært for at træne sammen med ligestillede eliteudøvere i Aarhus under ledelse af den tidligere landstræner Bjarne Johansen.

I lighed med så mange andre "fraflyttere" ville det "normale" have været, at Charlotte Bjelke allerede dengang havde skiftet klub - men Charlotte Bjelke har hele tiden meget stædigt stået fast på, at hun kun ville kæmpe for den klub, hvor hun i så mange år har haft sin daglige gang, og hvor de gode relationer til klubben, samt ikke mindst de nære bånd til specielt Finn & Otto Larsen, har haft så stor betydning for hende. At forblive medlem her i Esbjerg lader sig desværre ikke længere gøre og det er Charlotte Bjelke meget ked af.

Charlotte Bjelke er netop kommet ind på lærerseminariet i Aarhus. En lokal aarhusiansk klub (Risskov) vil i sidste ende være bedre til at koordinere sporten/studierne på hendes vegne med seminariet og der lader også til at være nogle muligheder for økonomisk støtte som "lokal" i Aarhus - hvilket er stærkt påkrævet i en sport, hvor udøveren stort set selv står for alle rejseomkostninger.

Før Charlotte Bjelke blev langtidsrygskadet, var hun - som blot en af 3 danske kæmpere - på tale som kandidat til en "OL-kval" plads. Om drømmene går i opfyldelse, vil kun helbredet og den nærmeste fremtid vise.

I Esbjerg Taekwondo Klub har man fuld forståelse for den situation, som Charlotte Bjelke står i - og som formand Finn Larsen i et notat meget rammende orienterede bestyrelsen: "Vi er glade for, at Charlotte så længe har været loyal over for os og hun er jo stadig en Esbjerg pige alligevel. Både ETK og jeg personligt vil bakke Charlotte op alt det vi kan og hun vil til enhver tid være velkommen tilbage, hvis det bliver aktuelt. Vi ønsker Charlotte det bedste og er stolte over, at hun kommer fra Esbjerg Taekwondo Klub".

På falderebet vil Charlotte Bjelke gerne hermed sige allesammen i ESBJERG mange TAK - ligeledes en stor tak til pressen for en altid fair og sober omtale. Charlotte nåede at vinde det Nordiske Mesterskab flere gange og hjembragte 9 Danske Mesterskaber til byen.

Hun kommer helt sikkert også til at savne Esbjerg Kommunes årlige kåring af "Byens Mestre" på Tobakken, der jo i mange år nærmest har været "en tradition" for hende at deltage i ..

Desværre har byen Esbjerg hermed endnu en gang mistet en markant sportsprofil.

MVH/pr/ETK

(Foto: taget af Bjarne Johansen)