Tilbage til 2009

Sommerlejr 2009 kæmpesucces

24/09/2010

foto 19 ekstra
SC09 007 summercamp avis 008 CIMG2447kopi CIMG2465kopi SC09 006kopi

(2009 - juli)
Det har været en helt fantastisk uge for Esbjerg Taekwondo Klub, der har høstet endda megen ros for afviklingen af Summer Camp 2009.

Generelt er det således, at man på de årlige sommerlejre altid mødes om morgenen kl. 09.00 for at komme med ris/ros til den arrangerende klub - der har dog, specielt sidste år, været en del utilfredshed at spore på disse morgenmøder og det var sikkert derfor, at Esbjerg Taekwondo Klub ligefrem blev bedt om at afholde Summer Camp 2009.

Man må efter denne uges lejr i Esbjerg med glæde konstatere, at Esbjerg Taekwondo Klub på alle niveauer fuldt ud levede op til sit gode ry som arrangør. Esbjerg har tidligere, endda med succes, afholdt lejre både i 1993 og 1996.

Summer Camp 2009 i Esbjerg satte dansk rekord med over 1.000 udøvere, hvilket i øvrigt også er rekord her i Europa - kun 1 stævne (Mexico) har flere udøvere til et stævne.

Ved det sidste morgenmøde der blev holdt i forbindelse med Summer Camp 2009 her i Esbjerg, rejste holdlederne fra de tilstedeværende klubber sig helt uvant op og klappede taktfast af arrangørerne fra Esbjerg Taekwondo Klub for den helt fantastiske lejr, det havde været i 2009.

Alt kørte, som det skulle - men intet havde heller været overladt til tilfældighederne af tovholder Torben Madsbøll og formand Finn Larsen samt den skare af utroligt entusiastiske klubmedlemmer, der havde ofret 1 uge af deres sommerferie. Der blev leveret kvalitet hele vejen igennem, det være sig med informationer, PR, rengøring, pladsen, renovation, elektricitet, toiletforhold samt ikke mindst den gode mad, som udøverne blev bespist med under lejren.

Den danske landstræner Jesper Roesen, der med sit landshold også var til stede, var ligeledes ovenud tilfreds.

Onsdag aften var vi alle vidner til at brag af en DEMO aften, hvor Danish Taekwondo Demonstration Team, under ledelse af vores tidligere klubkammerat Christian Flindt, trodsede tyngdeloven.

Ærgerligt at TV Syd og/eller andre TV medier ikke gjorde brug af den invitation, som vi havde sendt til dem ... det ville have været en oplevelse for menigmand foran fjernsynet og havde været en virkelig god reklame for vores sport. Denne onsdag aften var klubben værter for circa 30 sponsorer, presse og specielt inviterede personer, der fik sig en god aften. Politikeren Jakob Lose (V - repræsentant for Esbjerg Kommune), der denne aften blev 30 år og fik en medalje, havde dog sin mobil på lydløs, da hans hustru hvert øjeblik kunne føde - mange gæster fik denne aften øjnene op for taekwondo sporten, så den del af missionen lykkedes dermed også.

Selve Fair-Play turneringen i fodbold var vi i Esbjerg Taekwondo Klub så ubeskedne selv at vinde, så den springer vi lidt flove over :)

Torsdag aften blev der afholdt et brag af en fest, som sjældent før er set - det lyste ud af de tilstedeværende, at det havde været en rigtig god uge for dem og en del havde slet ikke lyst til at tage hjem. De circa 30 spaniere, der på alle måder satte deres præg og gode humør på lejren, rejste f.eks. meget uvillige hjem efter en uge. PR chefen fra Esbjerg Taekwondo Klub var ganske godt tilfreds ved afskeden i Billund - det blev vel til circa 600 kindkys, så ingen brok fra den side.

De kommer igen til næste år og tager tilmed deres naboklub med - så vi håber, at både de og alle vores andre gæster fra ind- og udland, ved de næste Summer-Camps vil få sig en lige så god oplevelse, som de havde her i Esbjerg.

Fredag aften, da alle gæsterne var rejst fra Esbjerg, holdt Esbjerg Taekwondo Klub en fest for alle de frivillige, der så entusiastisk havde været en del af denne kæmpesucces. Der var ca 95 frivillige med til festen, hvor lejrchef Torben Madsbøll og formand Finn Larsen takkede allesammen for den kæmpeindsats, de havde ydet både før, under og efter lejren. Selv havde tovholder Torben Madsbøll, formand Finn Larsen samt en del nøglepersoner været i gang med forberedelserne til stævnet i meget lang tid for netop at sikre den succes, som det så heldigvis endte med at blive og vi kan alle nu ånde lettet op og med god samvittighed drage på en tiltrængt ferie .. med et smil på læben.

Normalt trækker vi i klubben ikke specifikke personer frem, da alle yder det, deres evner rækker til - og det er vi ovenud tilfredse med.

Denne aften var det dog helt, helt på sin plads og yderst fortjent, at Torben Madsbøll kaldte vores allesammens uundværlige ildsjæl Ole Antonsen frem. Ole skulle bl.a. have et par nye sko, da de gamle simpelthen var blevet slidte. Ole Antonsen er - som sin hustru Heidi Antonsen - en helt unik person. Ikke nok med at han er SSP medarbejder/Natteravn og også har andre frivillige og uselviske "fritidsinteresser", men at en enkelt person kan kapere og rumme så meget, som tilfældet har været med Ole Antonsen her til Summer Camp, er næsten naturstridigt.

Hele salen rejste sig spontant op, da Ole Antonsen til stående ovationer modtog sin hyldest - intet kunne være mere fortjent - og den beskedne Ole Antonsen vidste da ikke helt selv, hvilket ben han skulle stå på ... efter at have fået sine nye sko.

Vejret spiller selvsagt også ind - og vi kunne ærligt talt ikke have været mere heldige.

Det er nu ganske rart med en PR chef i klubben, der har alle forbindelserne i orden, og som lige kunne sørge for denne ikke helt ubetydelige del af Summer Camp 2009.

En stor, stor TAK fra alle os i ETK til alle jer, der på den ene eller anden måde hjalp os til denne kæmpesucces. Først og fremmest TAK til alle klubmedlemmer, der har hjulpet til på helt fantastisk vis. TAK til pressen for fin og fair omtale. TAK til tovholder og formand for det strukturerede arbejde, der bar frugt. TAK til alle de gæster og personer, som kiggede forbi. TAK til vores samarbejdspartnere som f.eks. Erik Rahbek fra Esbjerg Sport & Event Park ... og man kunne blive ved.

Goodbye Summer Camp 2009.

Welcome Summer Camp 2011.

Esbjerg Taekwondo Klub

- en stolt PR mand -

Claus Bjelke