Tilbage til 2009

DM KVAL - Vejle

24/09/2010

BILD2
BILD3274kopi BILD3275kopi

(2009 - 4. marts)
Lørdag d. 28/2 deltog Esbjerg Taekwondo Klubs bedste kæmpere ved DM kvalifikationen i Vejle. Ved dette stævne giver en medalje billet til senere at deltage ved De Danske Mesterskaber i Odense d. 28/3.

Vi deltog fra Esbjerg med 11 kæmpere.

Charlotte Bjelke har desværre ingen modstandere i DK lige pt. i sin vægtklasse og er dermed i år Dansk Mester uden kamp. En lidt flad fornemmelse, når man nu faktisk er fit for fight, men det vælger man desværre ikke selv.

Dijana Ivanisevic endte på dagen i samme situation, da hendes modstander ikke mødte op. Dog skulle der i hendes vægtklasse være givet dispensation til en anden kæmper, så Dijana får modstand til DM i Odense.

Derudover deltog vi med:

Gry Lorentzen: Piger -35 kilo

Camilla Sandholdt: Junior Damer -63 kilo

Sabina Pedersen: Senior Damer – 47kilo

Rune Pedersen: Drenge -52 kilo

Oliver Thomsen: Drenge -52 kilo

Henrik Weltz: Drenge -58 kilo

Nick Østerhoff: Drenge –58 kilo

Peter Thomsen: Junior Herrer: -63 kilo

Rasmus Antonsen: Junior Herrer: -73 kilo

Gry, Rune, Henrik og Peter deltog alle for første gang i et stævne, hvor de skulle deltage som talenter.

Alle gik uimponerede til opgaven og de sloges virkelig for at komme videre til DM.

Rune vandt sin første kamp, men måtte desværre se sig slået i kvarten og nåede dermed lige præcist ikke med til DM.

Henrik, der ydermere også var rykket en vægtklasse op, gik virkelig til den, men måtte også se sig slået.

Peter, der første gang kæmpede med hovedkontakt, kæmpede som om, han aldrig havde prøvet andet. Han tabte til en lidt mere rutineret kæmper, men var ude i en super spændende kamp.

Gry mødte en langt mere rutineret kæmper. Gry skal virkelig have ros for at tage kampen op og stå imod en pige, der stort set har vundet alt i sin gruppe de seneste år. Til Grys held var hun direkte i semi-finalen, så hun er videre til DM.

Bronze til Gry.

Nick Østerhoff var denne gang også rykket en vægtklasse op. Han kæmpede en suveræn kvartfinale, hvor der aldrig var tvivl om kampens udfald, Nick fik virkelig her vist, hvad han har lært det sidste halve års tid. Det samme gjorde han egentlig i semi-finalen. Her stod han dog overfor en langt mere rutineret kæmper. Med en masse vilje og fight fik han dog scoret nogle rigtig flotte point.

Bronze til Nick.

Oliver Thomsen har ikke været ude og kæmpe i et par år, men det betød ikke så meget. Han vandt både kvartfinalen og semifinalen pga. sit overblik og sine kraftfulde spark. I finalen mødte modstanderen ikke op pga. skader, så det bliver spændende at møde ham til DM.

Guld til Oliver.

Camilla Sandholdt havde på dagen en rigtig god gejst, men fik aldrig helt fundet sin rigtige afstand. Med samme gejst og lidt mere træning, har hun rigtig gode muligheder til DM.

Bronze til Camilla.

Sabina mødte igen sin ærkerivalinde. Umiddelbart en stor mundfuld, men Binsen tog som altid kampen op og fik scoret nogle gode point.

Sølv til Sabina.

Rasmus Basse Antonsen fik desværre lidt for sent gang i bentøjet. Han kom dog rigtig godt igen i 3. Omgang. Da der var 2. sekunder igen, var der et break i kampen og stillingen var 4-3 i modstanderens favør. Modstanderen havde på dette tidspunkt et halvt minuspoint.

Ved vejledningen fra sin sekundant vender modstanderen direkte ryggen til og løber sin vej, mens de 2 sek. går. Her ødelægger han alle Rasmus´ chancer for at score et afgørende point og dermed burde han havde fået endnu et halvt minuspoint af dommeren, hvorefter stillingen burde havde været 3-3 og man havde fået en 4. omgang med Golden Point afgørelse. Af en eller anden grund sker dette ikke, hvilket betyder at Rasmus i år ikke er kvalificeret til De Danske Mesterskaber.

Fejl kan altid ske og havde dette været i en semifinale eller en finale, hvor kæmperen uanset hvad var kvalificeret til DM, havde det på dagen ikke haft den store betydning. Men netop her betød det altså, at den ene blev udelukket fra et dansk mesterskab – fatalt for en kæmper der virkelig har trænet til dette – uanset om der så stod Esbjerg eller andet på ryggen af kæmperen, bør sådan noget bare ikke ske! ØV!

Overordnet set havde vi en rigtig god dag i Vejle, hvor vi har 7 videre til DM - dette må siges at være tilfredsstillende.

Videre er:

Gry Lorentzen

Camilla Sandholdt

Sabina Pedersen

Charlotte Bjelke

Dijana Ivanisevic

Oliver Thomsen

Nick Østerhoff

Vi havde denne efter lang tids pause samlet ind til en madordning. Tusind tak til Heidi Antonsen for den store indsats med alt den lækre mad, det var simpelthen super!!

Til sidst en stor ros til Vejle Taekwondo Klub for at super godt arrangeret stævne, det er længe siden noget har kørt så flydende og præcist.

Heidi Jepsen/ETK