Tilbage til 2009

Charlotte i Miami

24/09/2010

DSC0179
DSC0397 DM 06 DSC06220kopi

 

(2009 - 01. apr.)
Landsholdkæmperen Charlotte Bjelke fra Esbjerg Taekwondo røg fornylig ud ved verdens næststørste turnering, Dutch Open, hvor hun mødte den tyske topkæmper Melanie Hartung, der blandt de i alt 28 kæmpere i vægtklassen derefter gik hele vejen til finalen. Charlotte Bjelke tabte 0-0 til Melanie Hartung (og dommerne skulle derefter finde en vinder). Før næste store udfordring Belgium Open d. 18. april har Charlotte Bjelke netop været på et 10 dages træningsophold i Miami, hvorfra denne rapport stammer ..

MIAMI 29. marts - 10. april 2009

Deltagere på turen:

Line M. Hansen - Hinnerup

Michelle Sole - Århus Vest

Thanh Tieu Pham - Århus Vest

Jan Frederiksen - Skive tkd

Dennis Kristensen - Vejle

Mark Hansen - Esbjerg City

Charlotte Paik Bjelke - Esbjerg Taekwondo Klub

Rejsen derover tog i hvert fald en hel dag - SUK .. ! Vi rejste søndag morgen og var først på plads på hotellet kl 2-3 stykker om natten i USA. Her skal man endda lige tænke på de mange timers tidsforskydning.

Første dag, mandag, tog vi det lidt stille og roligt. Vi startede med at tage ud i et mall og bare gå lidt rundt og kigge i butikker.

Om aftenen stod det så på taekwondo i landsholdstræneren Juan Morenos træningscenter - Peak Performance. Der var mange kendte ansigter fra mine andre ture derover. Bl.a. Danielle Holmquist (deres 2er i bantamvægt) og Alexis Martinez (1er i finvægt). Også nogle af de store drenge fra de andre gange var der. Egentlig består det meste af deres hold af amerikanske landsholdskæmpere. Så der var nok, jeg kendte.

Træningen første aften bestod bare af basis teknik og situationer. Jeg var faktisk overrasket over den lidt bløde start, i forhold til de andre gange, hvor man nærmest bare var blevet smidt ind i en løvehule. Dog tror jeg nok, for nogle af de nye, der var med, at det var en god nok start.

Tirsdag var vi ude og løbe om morgenen. En dejlig løbetur ude i den varme luft - ush! Det virkede en del hårdere pga. varmen. Der var ca. 28 grader. Resten af dagen inden aftenens træning, rendte vi igen rundt ude i et mall. Lige lidt mad og så rundt og snuse i de mange butikker. Tror faktisk at vi 3 piger blev tilbudt et job i en af tøjbutikkerne. De syntes, at vi så venlige ud :), men de skulle bare vide ..!

Om aftenen blev vi så smidt ind i løvehulen, for her skulle vi have sparring. Egentlig gik det fint nok for mig, jeg havde rimelig godt fat i hende Alexiz. Men blev dog overrasket over, hvor meget nogle af pigerne havde udviklet sig siden mit seneste besøg. Og det gjorde Michelle tydeligvis også. Hun blev fuldstændig kørt over af en af pigerne, som så bagefter viste sig at være 13 år!!!!! Ja, man skal aldrig undervurdere folk, den lærestreg fik Michelle vist lært den aften.

Onsdag var vi i LA fitness fra morgenstunden. Det var dog slet ikke, som det plejede, og vi skulle denne gang betale 15 dollars pr. gang for at træne der. Så det blev også den eneste gang på turen, vi var der. Men styrketræning stod på programmet, og jeg skulle være sammen med drengene, som fik sig et godt grin, da der skulle køres bænkpres. Det er åbenbart ikke specielt imponerende, når man som taekwondoudøver primært er vant til at bruge benene - og armene næsten kun lige kan løfte vægtstangen?

Temaet til aftenens træning var bevægelse og "skævheder". Helt fantastisk træning for mig. Fandt virkelig ud af nogle ting, der kunne fungere godt for mig. Fandt også ud af at finde nogle "skævheder" i min stil, som jeg helt sikkert vil fortsætte med. De her træninger åbnede mine øjne for andre ting, og fik sat gang i mange tanker. En af pigerne (Danielle) fik dog også lige fortalt, at torsdag blev deres første sommer dag... De betragter kun dage med over 30 grader som sommerdage, ja, sådan er der så meget!

Torsdag morgen havde vi privat træning med Coach Moreno. Vi havde fokus på baglæns spark som dwitt og wetcho og bevægelsen før sparket. Fed træning! Vi fik rigtig meget ud af træningen. Moreno er virkelig god til at forklare og har nogle gode pointer med situationerne.

Mellem træningerne, var vi igen i et mall. Tænk at shopping rent faktisk kan være så hårdt. Vi måtte da også lige styrke os med en kaffe fra Starbucks - uhm!

Træningen om aftenen var på veste, her skulle vi både have situationer og sparring. Skulle stå med Alexiz igen... For dælen den lille pige sparker hårdt. Hun er ikke for sjov. Det opdagede jeg for alvor, da jeg kom hjem og havde blå mærker på brystet og maven... Av av av. Vi kan virkelig lære noget af de piger derovre!

Fredag var rejsedag. Her skulle vi til Orlando, da holdet vi trænede med skulle til turnering. "Bare en lille turnering med en 500-600 deltagere" (???), de havde tydeligvis aldrig været til et stævne i DK, hvor man er heldig, hvis bare man har to modstandere.

Lørdag og søndag tilbragte vi i Universal Studios, hvor vi nok alle lige blev 10 år yngre. Hel fantastisk sjovt!

Mandag var vi tilbage i Miami, hvor vi lige skulle kickstartes efter vores weekend i Orlando. En løbetur blev det til.

Om aftenen havde vi teknik på puder. Jeg koncentrerede mig om mine endelser, de skulle bare sige KLASK! Det kunne bare ikke passe, at de små piger her sparkede så meget hårdere end mig. Jeg ville også gerne give andre nogle blå mærker på maven!

Tirsdag havde vi igen træning med Moreno om morgenen. Teknik og kombinationer. Moreno havde luret os. I DK er vi gode til enkelt spark, vi er gode til vores angreb, men efter selve angrebet bliver vi fanget. Det var så her, vi skulle have trænet vores kombinationer/opfølgning. Vi skulle lære bare at køre på, og være ligeglade med, hvad de andre kunne finde på. How to be a warrior - nemlig!

Tiden mellem træningerne, var vi i Everglades for at se alligatorer. Vi kom ud og sejle med en såkaldt "air boat". Ude i Everglades sumpen fik vi set både alligatorer, skildpadder og en hel masse fugle. Det var sindssygt spændende! Bagefter så vi et show med en alligator og jeg fik lov til at holde en ved navn "Larry". Larry var slet ikke, som jeg havde forestillet mig. Den var helt blød og glat, og lå helt stille, da jeg holdt den - jeg blev ikke forelsket i Larry.

Om aftenen stod der igen tæsk på menuen - dejligt! Jeg synes egentlig, det gik bedre denne gang, havde fået omstillet min mentalitet til "Miami-stilen". Her er der ingen kære mor, det er kill or be killed. Tror rent faktisk, at det er det, vi mangler lidt hjemme i DK. Ikke så megen pylren osv. Pigerne her kæmper, som man ville gøre i rigtig kamp ude til turneringerne.

Vigtigt!!!! Efter træningen blev elektroniske veste fra Dae Do vist frem. Alle 7 deltagere som var med, kan med sikkerhed sige, at det klart er det bedste elektroniske system. Det slår Adidas og La Just med adskillige længder! Og egentlig kan vi slet ikke forstå, at det ikke er blevet brugt, i stedet for at spilde tiden med de andre systemer. Udstyret er ikke lavet om, det er ganske alm. udstyr fra Dae Do. Man skal ikke lave sin stil om, for at få det til at virke, som man skal med både Adidas og La Just. Det ville klart være det bedste at bruge for udøverne! Michelle og Dennis fik lov til at prøve udstyret af mod nogle kæmpere fra Miami.

Onsdag var vores allersidste træningsdag. Om morgenen havde vi igen privat træning. Her arbejdede vi med situationer og retningsskifte.

For -og eftermiddag blev brugt på South Beach, man kan jo ikke have været i Miami, uden at have været på stranden. Så det kom vi! Hildegunn og Noah (Bjarnes kone og søn) var også med. De var ankommet søndag, og havde tilbragt nogle dage med os.

Aftenens program lød på selvtræning. Her kunne vi få lov til at arbejde med lige, hvad vi havde lyst til. For mig kom træningen til at handle om bevægelse og opfølgning.

Efter træningen fik vi en afsluttende snak med Moreno, som vist nok var rigtig glad for vores besøg. Han mente, at vi var det mest fuldkomne og bedste hold, som havde været ovre fra DK.

Jeg fik også givet 2 dk T-shirts til 2 af pigerne (Danielle og Alexiz) i håb om, at de måske ville komme til DK og træne engang. Så kunne de jo komme herover og tæske mig :)

Men alt i alt, nogle super fede træninger! Synes virkelig, at det er det værd at tage over efter! Man får øjnene op for en masse nye ting. Man kommer til at tænke helt anderledes, og bliver hærdet en del. Her er det altså lige på og hårdt. En af Morenos pointer var, at altid have 100 % fokus, få det meste ud af hvert eneste minut! Aldrig bare "survival" - kæmp - be a warrior! Vi skulle heller ikke bare kopiere det, vi havde set i Miami, vi skulle tage det, vi kunne bruge og gøre det til vores eget. Ingen er ens!

Torsdag ventede den lange hjemrejse... Dejligt at skulle hjem, men alligevel trist. Vi havde en fantastisk tur, nok den bedste tur jeg har været på, og det var trods alt 4. gang, jeg var afsted. Sammenholdet var perfekt, og alle havde det skide sjovt med hinanden, rent ud sagt. Det var ALLE pengene værd!

Jeg vil gerne slutte af med at sige mange TAK til min klub i Esbjerg, der altid står bag mig - både på den ene og den anden måde, mange tak. Jeres hjælp er uvurderlig - TAK.

Med venlig hilsen

Charlotte Paik Bjelke

Esbjerg Taekwondo Klub