Tilbage til 2008

Guld ved Wonderful

24/09/2010

(2008 - 21. aug.)
GULD til Charlotte Bjelke ved Wonderful Copenhagen.

Sol, sand, sommerferie, sangria, strand - alle i og for sig ganske positivt ladede ord. De passer dog ikke helt sammen med et stort, internationalt stævne i august måned med circa 350 deltagende kæmpere fra circa 12 nationer - var der sikkert nogle kæmpere, der på denne varme dag tænkte :)

Københavns Taekwondo Klub var lørdag d. 16. augugst værter i Valby Hallen ved årets største stævne på dansk grund og Esbjerg Taekwondo Klub havde denne gang kun sendt Charlotte Bjelke afsted.

Allerede om morgenen følte Charlotte Bjelke ikke rigtigt, at benene ville det, som hjernen ellers dikterede, at de skulle - det skal der vistnok mere end 2 ugers træning til - og det skulle langt hen ad vejen vise sig at holde stik, så det blev på dagen til mere spænding end godt var.

I sin kvartfinale mødte Charlotte Bjelke en svensk kæmper, som hun under normale omstændigheder endda burde kunne vinde komfortabelt over - reelt set tabte hun kampen, men var heldig at gå videre til semifinalen.

De nye elektroniske veste - leveret at det koreanske sportsfirma La Just - og som er fremtiden ved de store stævner, er Charlotte Bjelke endnu ikke helt så gode venner med. Jo flere gange Charlotte fik sat sine spark ind på de respektive modstanderes elektroniske veste, uden at disse blev registreret og kom på tavlen som point, jo mere frustreret blev kæmperen fra Esbjerg.

I sin semifinale mod en norsk kæmper fortsatte Charlotte Bjelke ufortrødent sin egen, lille kamp - mod den elektroniske vest og mod sine på dagen tunge ben, som hun sagde. Der var fremskridt at spore, idet hun vandt sin semifinale.

I 2007 udgaven af Wonderful Copenhagen blev Charlotte snydt ved pointgivningen og røg ud af turneringen, da hendes tyske modstander fik 3 point ved 1 spark - i år var kortene anderledes blandede og hun havde på en ellers dårlig dag heldet med sig og nåede således frem til finalen om mesterskabet.

Finalekampen stod mod Sveriges næstbedste kæmper Victoria Lejerstedt, som Charlotte havde vundet 5-1 over ved de Nordiske Mesterskaber i januar måned i Helsinki.

Finalen i Valby Hallen blev en sand gyser, idet den svenske kæmper med blot 40 sekunder tilbage af finalekampen førte med 2-0 og håbet syntes dermed ude for Charlotte Bjelke. I en sidste og desperat kraftanstrengelse lykkedes det Charlotte Bjelke at sætte et hovedspark ind og udligne til 2-2, som blev kampens resultat. Et almindeligt spark på vesten giver 1 point og havde ikke været nok - det flotte hovedspark, der gav 2 point, skabte derfor balance i pointene.

En 4. omgang blev nødvendig - sudden death skulle afgøre finalen. Her holdt Charlotte fokus og satte dybt koncentreret, koldt og aggressivt det afgørende og livsvigtige point ind på modstanderens elektroniske vest - og sandelig om ikke også pointet blev registreret og kom på tavlen?

Dermed var guldmedaljen til Charlotte Bjelke og Esbjerg Taekwondo Klub hjemme - det holdt hårdt, men af og til har man også lov til at være heldig på en dag, hvor tingene ikke rigtigt kører for een!

Sveriges absolutte topnavn Hanna Zajc, som Charlotte Bjelke tabte det Nordiske Mesterskab til 1-4 tidligere på året, var ikke til stede ved dette stævne, da hun kæmper ved OL for Sverige. SV TV 1 sender os bekendt hendes kampe onsdag d. 20. august fra kl. 13.00.

Charlotte Bjelke var ikke helt alene i hovedstaden - klubkammeraterne Mette Larsen, Sabine K. Pedersen, Mads Abel Larsen og Claus Bjelke var taget med for at støtte, opmuntre og heppe - og det var Charlotte Bjelke meget, meget glad for.

Med venlig hilsen

ETK