Tilbage til 2008

DM kval 23.02.08

24/09/2010

(2008 - 23. feb.)
DM kvalifikationsstævnet i Fredericia d. 23. februar føltes på underlig vis som en "lidt mærkelig tingest" - et på en måde lidt unødvendigt stævne så at sige.

Nogle vægtklasser bestod af f.eks. 2-3 kæmpere, som alle i forvejen jo var kvalificeret videre til DM i København d. 29. marts. Hvorfor så i det hele taget kæmpe og mødes i Fredericia d. 23. februar om "ingenting", når man alligevel skulle mødes ved DM til marts, hvor der så ville være noget på spil?

Man må HELLER ikke se bort fra det faktum, at det for rigtigt mange - og specielt de små klubber - betyder meget, om man får sig en jysk- eller sjællandsk mester. De små børn i klubberne får nogle at se op til, altså bliver "mestrene" en slags rollemodeller i de respektive klubber.

På det personlige plan, set fra de helt unge udøveres synspunkt, er det jo også "stort" og forbundet med en vis stolthed, at man kan titulere sig jysk/sjællandsk mester?

Ved at afholde et "DM kvalifikationsstævne", som i denne relation er noget og ingenting, fratager man mange af de unge kæmpere chancen for at kunne kalde sig f.eks. jysk mester og med hvad deraf følger af positiv omtale - både for kæmperen og klubben?

Her i Esbjerg Kommune afholdes f.eks. hvert år "Unge Mestre Fejres", hvor kommunen ved en fest er værter for de unge sportsudøvere i byen, der har været med til at give "byen Esbjerg" en god, positiv omtale - vi kan hermed desværre blot konstatere, at ingen fra Esbjerg Taekwondo Klub deltager ved den næste fest her i byen i egenskab af deres jyske mesterskab ... for vi har jo ingen?

Nå - man må håbe, at DTaF i fremtiden kan se dette lidt fra kæmpernes/klubbernes side .. og fra denne ikke helt ubetydelige vinkel!

Trænergruppen, bestående af Tina Sørensen, Heidi Jepsen, Theis Overgaard og Otto Larsen, var blevet enige om, at Esbjerg Taekwondo Klub skulle have 6 kæmpere med til DM kvalifikationsstævnet i Fredericia:

Rasmus Yang Bjelke D 46/52

Rasmus Basse Antonsen D 58/62

Sabina K. Petersen JRD -42

Dijana Ivanisevic JRD 59/63

Rikke Bom-Bom Bergmann JRD 68+

Charlotte Paik Bjelke SRD -51

Camilla Sandholdt var skadet og Jakob Larsen venter på svar fra sygehuset i forbindelse med en scanning af sin fod, så der var ingen grund til at forcere noget eller tage unødvendige risici.

Efter stævnet blev det til en lille snak med Otto Larsen, der ganske kort kommenterede dagens resultater i stikordsformat ..

Rikke Bergmann og Charlotte Paik Bjelke havde ingen modstandere - og var direkte kvalificerede til DM d. 29. marts.

Dijana Ivanisevic tabte sin finale marginalt til juniorlandsholdskæmperen Michelle Sole fra Viby med cifrene 0 - (-1) og i det hele taget kører det for øjeblikket den rigtige vej og rigtigt godt for Dijana - hun gør det rigtigt godt! Da Dijana forrige gang mødte Michelle Sole blev det til et klart nederlag. Ved det seneste møde var afstanden blevet mindre og det var en overraskende og god modstand, som Dijana gav juniorlandsholdskæmperen i Fredericia, hvilket er lovende for fremtiden. Det var en fremragende præstation, Dijana leverede.

Sabina K. Petersen vandt sin finale 8-3 og hun forstod virkelig at udnytte det nye, elektroniske pointsystem godt og vandt på flot vis kampen - dejligt for Sabina at komme i kamp, hun har alt for mange gange siddet udenfor, da det har knebet gevaldigt med modstandere i denne lette vægtklasse.

Rasmus Basse Antonsen havde en resultatmæssig nervepirrende første kamp, da en sejr i denne ville sikre ham DM deltagelse, mens et nederlag ville sende ham ud i mørket - heldigvis vandt han kampen 4-2 og var klar til sin semifinale mod en lokal kæmper fra Fredericia. Rasmus Antonsen kæmpede denne kamp flot og noget mere aggressivt, var godt oppe paa dupperne, var ivrig og var godt tændt. Faktisk havde han kampen helt under kontrol og førte ret sikkert med cifrene 5-1, da han desværre forivrede sig og kom til at ramme sin modstander på hagen. ØV! Rasmus var dog mandfolk nok til at indrømme, at han havde ramt - og sådan var det bare, så der var ingen vej udenom ... diskvalifikation! Ærgerligt nok - specielt da det sidenhen viste sig, at modstanderen vandt vægtklassen. Det kunne dog ikke ødelægge glæden hos Rasmus, der ved den første sejr jo allerede havde kvalificeret sig til DM. Dagens kampe gav også troen på, at det kan gå rigtigt godt ved DM for Rasmus.

Rasmus Yang Bjelke eller "lyn-kineseren", som Heidi Jepsen ynder at kalde ham, var på dagen meget skarp og vandt på meget flot taekwondo og sit sædvanlige gode overblik sine første 3 kampe overbevisende under sekundant Theis Overgaard - de to første kampe på 7-points-reglen, mens han vel for første gang i flere år var ude i en 3. omgang i sin 3. kamp. Træner Otto Larsen valgte dog fornuftigt nok at trække Rasmus fra finalen og spare ham, da han var godt nedslidt efter sin meget lange pause og korte intervaller mellem kampene - numre 113/116/120/123. Rasmus gjorde dog et bemærkelsesværdigt og overraskende flot comeback efter 10 måneders skadespause og var i øvrigt rykket 2 vægtklasser op fra den, hvor han i marts 2007 blev dansk mester. Otto Larsen håber nu på, at den unge kæmper ikke får tilbagefald i relation til den skade, der har drillet den lille tekniker så meget.

Alt i alt var det flot, at Esbjerg Taekwondo Klub stillede op med 6 kæmpere til DM kvalifikationsstævnet - og fik alle 6 kæmpere viderekvalificeret til DM i København d. 29. marts, 2008.

Med venlig hilsen

ETK