Tilbage til 2007

Wellness tur med ETK

24/09/2010

IMG4088
IMG4103 IMG4109 Trnerledertur 2007 007 Trnerledertur 2007 008 Trnerledertur 2007 012 Trnerledertur 2007 020 Trnerledertur 2007 025

37 trænere/ledere på tur ..!

Fredag d. 23. marts 2007 kl 15.00 stod 37 trænere/ledere - samt ”bedre halvdele”, der i øvrigt for det meste også på den ene eller anden måde har en funktion i klubben - klar til at stige på bussen i klubhuset.

Esbjerg Taekwondo Klub havde nemlig inviteret alle disse frivillige trænere/ledere på Wellness ophold i Tyskland – yepper, sådan var det bare!

I bund og grund en rigtig sympatisk tanke – at en masse mennesker, der yder et stykke fremragende, frivilligt arbejde for klubben og på denne måde af klubben bliver belønnet? Man kan jo ikke andet end at tage hatten af for en klub, der på den måde forstår - og for den sags skyld også formår – i ny og næ at sige tak til alle de frivillige, der i klubregí trækker et så stort læs ..?

Hvem husker ikke den skønne tur til La Santa for nogle år siden .. den er der vist mange, der stadigvæk taler om?

DENNE gang stod den på Wellness ophold på Hotel Gutsmann (www.gutsmann.de) i Bad Bramstedt – jawohl, abfahrt um 15.00 Uhr richtung Deutschland. Selv vores chauffør bar et godt, germansk navn – jawohl, han hed Kurt, så man skulle i hvert fald ikke sige, at logistikken og forberedelserne ikke var i orden?

Ved grænsen blev der lige provianteret lidt (?) og hele selskabet ankom i god behold til Hotel Gutsmann kl. 19.00 og efter selve indlogeringen mødtes vi alle til fællesspisning, hvor vores allesammens formand Finn Larsen bød os alle hjerteligt velkommen – tjahh, selv en lille duet blev det til, da Formand Finn og brormand Otto begav sig ud i lidt skønsang – genren hedder vistnok en ”Dobbelt-Larsen” – og fint nok at Tommy blev siddende, så det ikke endte med en ”Tripple-Larsen”!

OK, ret skal være ret – de KAN altså godt synge, de drenge – selvom de vistnok indbyrdes ikke blev helt enige om de i deres pure barndom havde sunget i et drenge- eller et pigekor! MEN linien var i hvert fald lagt, hyggen bredte sig og fortsatte så ellers med uformindsket fart resten af weekenden, hvor den ene røverhistorie fulgte efter den anden ..!

MEN .. hvordan kan det være anderledes? Man taler her om en klub, der har været banebrydende her i Danmark og har eksisteret i over 30 år – og som i en periode over 14 år tilmed var Danmarks mest vindende klub hele 13 gange .. og det endda 10 år i træk? Det er der da nostalgi, historik og sjove historier i, anderledes kan det jo i sagens natur ikke være? Man taler her om en flok trænere, der har opfostret kæmpere, der har vundet medaljer ved OL, EM og et utal af danske mesterskaber – sikkert så mange, at de slet ikke kan tælles? Dengang hvor man ikke kunne sige ESBJERG ude i Europa uden at nervøsiteten straks bredte sig de respektive steder ..? Nuvel, situationen er anderledes i dag – men minderne, og de dermed følgende historier, er der trods alt ingen, der kan tage fra klubben .. niksen biksen ..!

Om lørdagen var der flere, der havde bestilt massage - det var jo en Wellness hotel – og ellers blev faciliteterne på hotellet flittigt brugt, hvis det var det, man havde lyst til.

Der var officiel træner- & ledersamling lørdag formiddag kl 10 og her blev flere helt interne og klubrelaterede ting taget op. Man må herefter håbe, at der kom noget konstruktivt ud af det – noget, som man på sigt kan arbejde videre på og ydermere noget, som i fremtiden vil komme Esbjerg Taekwondo Klub til gode.

Alt i alt må man sige, at det er en rigtig god idé sådan samlet at tage af sted .. i dagligdagen får man måske ikke lige ”vendt dette og hint”, men det får man jo rig lejlighed til på en sådan tur, hvor deltagerne er en god blanding af de gamle ”kræfter” samt ikke mindst af de unge mennesker, som fremtiden jo også skal bygges på. Vi har heldigvis en rigtig god skare af unge og entusiastiske medlemmer, som gerne vil gøre en forskel og yde et stykke frivilligt arbejde for klubben. Set i det perspektiv er en sådan ”rystetur” jo også guld værd – her mødes unge og relativt uerfarne trænere og ledere med de ældre og langt mere rutinerede trænere og gode råd samt erfaringer bliver automatisk udvekslet, hvilket er noget, der i sidste ende gavner den klub, som alle brænder for?

Tjah, faktisk har vi i klubben 25 trænere – det er der givetvis ikke mange klubber, der kan bryste sig af? Esbjerg Taekwondo Klub råder ydemere over 3 af landets 5 højst rangerende WTF dommere i form af Lars Arnum, Tommy Larsen og David Coupar. Der er i hvert fald ikke mangel på kapaciteter, der præger klubben … den vidensbank som klubben ligger inde med er enorm og kan være en rigtig god ballast for de unge mennesker i klubben, der gerne vil tilegne sig viden – og samtidig have en god skulder at læne sig lidt op ad? Man må så blot håbe, at nogle af de unge mennesker vil gøre brug af det!

Ellers var der om lørdagen dømt hygge lidt på kryds og tværs, og fællesspisning lørdag aften, hvor klubben igen stod som vært. Nein – vi fik ikke Pommes und Curry Wurst, faktisk fik vi efter germanske forhold en ganske god gang mad .. og så lidt til halsen også. Det var ikke helt surt at hedde Kurt – han var nemlig også med, vores gode buschauffør!

Otto Larsen tog lidt fusen på formanden, idet han tog ordet – det er jo normalt Formand Finn, der siger noget – og Otto fik helt fortjent sagt TAK til formanden samt hele bestyrelsen for Esbjerg Taekwondo Klub, der gør et meget stort stykke uselvisk arbejde for klubben. Det er arbejde, man normalt ”ikke lægger mærke til” – så det var helt på sin plads med den lille tale fra den ene bror til den anden bror og til hele bestyrelsen. Selv Thomas Sandholdt, der skulle stå fadder hjemme i Esbjerg søndag formiddag i en kirke, havde taget turen til Bad Bramstedt. Han var tøffet efter bussen i sin egen bil hele vejen derned for dermed at kunne disponere over sin bil søndag morgen kl. 06.00, hvor han så tog hjemad mod Esbjerg med sin Dorthe.

De unge løver, nærmere personificeret ved bl.a. Jesper, Brian, Jakob og specielt Mads Abel, mente også midt i det hele, at vi ”da lige skulle have klubbens slagsang” .. så det fik vi .. råt for usødet … GOSCCHH, Manner!!! Da denne hjemmeside er en ”pæn side”, undlades de slibrige detaljer - men det kan kort konstateres, at vi heldigvis befandt os i udlandet, hvor man må formode, at de ellers så korrekte tyskere ikke forstod et kvæk … og heldigvis for det! Sangen handlede nemlig ikke om Sauerkraut eller andet, som de forstod … und das war allerdings sehr gut!

Efter spisningen lørdag aften havde vi reserveret plads ”nedenunder”, hvor der var Tanzbar, og så måtte tyskerne sande, at danskerne var kommet til Bad Bramstedt – der blev lige festet, danset og snakket lidt – ok, der røg måske en enkelt eller to pilsnere indenbords, men det hele foregik i god ro og orden. På et tidspunkt var der godt nok en tysker, der lige ville ”måle sig lidt” med nogle af vores unge hvalpe – stadigvæk i god orden og i harmoni. Lad os blot konstatere, at han ikke skulle have valgt Jesper at måle sig med – det var da vistnok en fejltagelse:). Mange af vi ældre gik til køjs ved 03-tiden, mens de unge fortsatte nogle timer endnu med at hygge sig.

Der var paradoksalt nok meget stille, da vi sad ved morgenbordet før afgang søndag morgen og nød kaffen og fuglenes morgenkvidren – og enkelte kragers larm udenfor – mens vi sad dér ganske stille og betragtede flere af de unge mennesker i takt med, at de kom ned til morgenmad. Nogle så bedre ud end andre, så er det vist sagt.

Tjahh .. nogle nåede jo slet ikke at få morgenmad, før bussen kørte kl. 10.30 .. Mads Abel var i hvert fald talsmand for, at vi skulle runde Burger King .. hvilket der ikke blev noget af. Imponerende var det dog at se vores udmærkede kasserer komme direkte til bussen oppe fra sit værelse .. stilfuldt og ulasteligt påklædt, business as usual .. smilende og i godt humør! Han havde vistnok lukket og slukket festen få timer forinden! Den gode Torben Tobiasen måtte dog kapitulere og faldt da også i søvn næsten ved det første sving fra hotellet – nattens pris blev betalt, så kan han lære det, ja han kan ..!

Det var meget, meget lækkert at se kombinationen af ældre/unge medlemmer, der var med på turen – også de helt unge, såsom Dijana Ivanisevic og Sabina K. Pedersen, fik noget ud af turen. Helt galt kan det aldrig gå heller, når man ved, at Heidi Antonsen holder lidt øje med dem og når Heidi Jepsen og Tina Sørensen også er der til at ”passe på dem”. Ja, de kunne endda permanent bo hjemme hos Heidi Antonsen, hvis det skulle være – hun har da i hvert fald masser af bestik og service hjemme - om end det ikke altid er af samme mærke det hele og sikkert også lidt uensartet:)

MANGE MANGE TAK for en rigtig god tur til Esbjerg Taekwondo Klub og alle deltagerne – lækkert at se at alle i en fortravlet verden (kom det fra mig ..?) har overskud og energi til at arrangere og overskue et arrangement som dette og dejligt ligeledes at se, at der var så mange unge mennesker, der havde lyst til at deltage. Det lover godt for fremtiden – mange TAK alle sammen for en rigtig god tur.

Vi kom hjem søndag kl 13.45 og Mads Abel var hos Mc Donald’s kl 13.48.

Dänemark, wir sind wieder hier ..

Tak for denne gang.

ETK/Claus Bjelke

(Den generte og selvudslettende PR mand)